У МЗС спростували інформацію щодо захоплення українського літака в Кабулі

У МЗС спростували інформацію щодо захоплення українського літака в Кабулі
Заступник міністра закордонних справ Євгеній Єнін загалом пояснював безпрецедентний рівень труднощів, з якими доводилося стикатися дипломатам, щоб витягти українців.

Інформація про захоплення у Кабулі українського літака невідомими озброєними людьми виявилася недостовірною.

Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко, інформує lb.ua.

Захоплених українських літаків в Кабулі або деінде немає. Інформація про «захоплений літак», яку тиражують деякі ЗМІ, не відповідає дійсності, – зазначив посадовець. 

 Він уточнив, що на сьогодні три евакуаційні рейси, організовані Україною для вивезення людей з Афганістану, евакуювали 256 осіб.

Маємо розуміти, що ситуація в аеропорту наближена до хаосу, багато людей намагаються зачепитися хоча б за якусь можливість покинути країну. Потрібно було забезпечити, щоб необхідні люди сіли на необхідний літак в безпечних умовах, і далі безпечно повернулися додому. МЗС залишається на зв'язку з українцями, які продовжують залишатися в Афганістані, і опрацьовує можливі безпечні шляхи їх евакуації, – додав Ніколенко.


Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в неділю у Кабулі невідомими було захоплено літак, що мав евакуювати людей до України. 

Заступник міністра закордонних справ Євген Єнін зазначив, що останній тиждень уся дипломатична служба на чолі з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою працювала у режимі "краш-тесту".
 

Читайте також
Росія евакуює українців з Афганістану: Кулеба прокоментував гучні заяви РФ (відео) Росія евакуює українців з Афганістану: Кулеба прокоментував гучні заяви РФ (відео)
Раніше стало відомо, що Росія планує евакуювати з Афганістану понад 500 громадян, в тому числі українців. Однак, міністр зазначив, що не бачить нічого поганого в тому, якщо хтось з українців вилетів з Афганістану російським літаком.
"Минулої неділі наш літак захопили інші люди": Єнін про спроби евакуації з Кабулу "Минулої неділі наш літак захопили інші люди": Єнін про спроби евакуації з Кабулу
Як відомо, в Кабулі залишається ще близько 50 громадян України.
Евакуація з Афганістану: понад 150 українців чекають повернення додому, - Кулеба Евакуація з Афганістану: понад 150 українців чекають повернення додому, - Кулеба
Україна відправить до Афганістану ще один літак для евакуації українців. Зокрема, наразі на допомогу чекають вже понад 150 громадян України.
Loading...
Load next