Дві мережі АЗС в Україні припинили продаж дизпалива та бензину А-95

Дві мережі АЗС в Україні припинили продаж дизпалива та бензину А-95
Через постанову Кабінету міністрів дві українські мережі АЗС WOG та ОККО оголосили про зупинку реалізації певних видів преміального палива через держрегулювання цін. Загалом йдеться про понад 800 автозаправних комплексів, які розташовані на території усієї України.

Дві найбільші мережі автозаправних станцій WOG та ОККО призупинили продаж бензину і дизельного палива преміальних марок через запроваджене урядом обмеження цін. Відповідні повідомлення оприлюднили на офіційних сторінка АЗС WOG та OKKO у мережі Facebook.

Зокрема компанія WOG зазначила, що призупиняє реалізацію палива PULLS 95 і PULLS Diesel на АЗС ОККО, та палива 95 Mustang і ДП+Mustang на своїх автозаправних станціях. У мережі назвали це рішення вимушеним і перепросили за незручності.

"У зв’язку з оприлюдненням проєкту постанови Кабміну "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 року № 1236", яка передбачає запровадження тимчасового державного регулювання цін на пальне, ми змушені припинити реалізацію преміального пального 95 Mustang та ДП+Mustang", - йдеться у повідомленні АЗС WOG.

Своєю чергою мережа OKKO заявила, що у зв'язку із запровадженням державного регулювання цін на пальне на їхніх заправках буде тимчасово призупинено реалізацію палива PULLS 95 та PULLS Diesel. Це пов'язано з тим, що продаж пального цих марок за ціною, встановленою Кабінетом Міністрів на травень, є збитковим для мережі.

Нагадаємо, що нещодавно Кабінет міністрів визнав паливо соціально значущим товаром, а тому ввів обов’язкове декларування підняття вартості на автозапраних станціях. Наразі вже можна спостерігати, що великі мережі АЗС відновили ріст цін на бензин і дизпаливо.

Читайте також
"Обмеження націнок не поширюється на преміальне пальне" – Мінекономіки про скандал з АЗС "Обмеження націнок не поширюється на преміальне пальне" – Мінекономіки про скандал з АЗС
В українському уряді відреагували на призупинення продажів преміум-пального відомим мережами АЗС - серед яких WOG, ОККО, Socar і KLO. У мережах АЗС зазначають, що таке рішення зумовлене збитковістю від продажу преміального пального для компаній внаслідок ухваленого рішення Кабміном.
Дві мережі АЗС в Україні відновлюють продаж преміального пального Дві мережі АЗС в Україні відновлюють продаж преміального пального
Після роз'яснення Міністерства економіки щодо постанови Кабміну про держрегулювання цін на паливо, дві мережі АЗС повідомили про відновлення продажу преміального палива.
Вже чотири мережі АЗС в Україні припинили продаж преміального пального Вже чотири мережі АЗС в Україні припинили продаж преміального пального
Ще дві мережі автозаправних станцій, а саме Klo і Socar припинили продаж преміального пального внаслідок прийнятого урядом рішення щодо запровадження державного регулювання цін на пальне.
Loading...
Load next