В Україну повернулись військові, які брали участь у місії НАТО в Афганістані

В Україну повернулись військові, які брали участь у місії НАТО в Афганістані
Україна вивела з Афганістану весь особовий склад своїх військових, які брали участь в місії НАТО "Рішуча підтримка".

Військові, які брали участь у місії НАТО вже повернулись до України. До складу місії в Афганістані входив 21 військовослужбовець Збройних Сил України, повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ у Facebook.

100% особового складу українського національного персоналу у Місії НАТО в Афганістані “Рішуча Підтримка” повернувся в Україну у період з 1 по 5 червня 2021 року рейсом літака Повітряних сил ЗС України ІЛ-76МД, - йдеться у повідомленні.

Відомо, що планове повернення українських військовослужбовців відбулося відповідно до рішення сторони НАТО щодо завершення діяльності Місії "Рішуча підтримка". Воно було ухвалене 14 квітня 2021 за результатами проведення засідання Північноатлантичної ради. 

У Генштабі пояснили, що основними завданнями українського національного персоналу були:

  • виконання обов’язків на посадах штабних офіцерів у Штабі місії РП-А;
  • ведення інженерної розвідки шляхів руху, об’єктів та місцевості;
  • виконання заходів з протидії застосуванню саморобних вибухових пристроїв та знешкодження вибухонебезпечних предметів;
  • чергування у складі сил зведеного загону швидкого реагування тощо.

Зокрема у Міністерстві оборони додали, що отриманий досвід українські військовослужбовці застосовуватимуть вдома. Вони виконуватимуть завдання за призначенням з протидії збройній агресії Росії в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Читайте також
"Українські солдати були для нас ангелами": канадські журналісти про евакуацію в Афганістані (відео) "Українські солдати були для нас ангелами": канадські журналісти про евакуацію в Афганістані (відео)
Український спецназ врятував у Кабулі афганців з Канади. Військові вийшли з аеропорту Кабула до самого міста, щоб супроводжувати мікроавтобуси з людьми.
Українські спецпризначенці врятували у захопленому "Талібаном" Кабулі понад 700 людей (відео) Українські спецпризначенці врятували у захопленому "Талібаном" Кабулі понад 700 людей (відео)
На таких підхід до порятунку людей не наважувалась жодна з інших евакуаційних місій, адже це ризиковане завдання так, як афганські території в той час вже знаходились під контролем радикального терористичного руху "Талібан".
МЗС відпрацьовує два плани щодо евакуації українців з Афганістану МЗС відпрацьовує два плани щодо евакуації українців з Афганістану
Міністерство закордонних справ України відпрацьовує два плани як безпечно евакуювати людей з Афганістану. Охочих вже понад 150 людей.
Loading...
Load next