Український Нью-Йорк: Рада перейменувала селище в Донецькій області

Український Нью-Йорк: Рада перейменувала селище в Донецькій області
Перейменування Новгородського ініціювали місцеві жителі, які виступили за повернення населеному пункту його історичної назви.

Селище Новгородське у Донецькій області відтепер офіційно називається Нью-Йорк - відповідну постанову № 5081 "Про перейменування селища міського типу Новгородське Бахмутського району Донецької області" сьогодні, 1 липня, підтримав 301 народний депутат. Проти ж такого рішення проголосував лише один нардеп - позафракційний Євгеній Шевченко, повідомляє видання "Укрінформ".

Така назва міста є зовсім не новою - насправді це повернення до історичної назви населеного пункту, який у 1950-х роках перейменувала радянська влада

Вітаю нью-йоркців із відновленням історичної справедливості. А особливо тих, хто довгі роки добивався цього перейменування. Зазначу, що зміна назви не спричинить жодних незручностей для мешканців: усі документи залишаються чинними, міняти їх не треба, - повідомив на своїй сторінці у Facebook  голова Донецької ОДА, Павло Кириленко.

Зокрема, Посольство США в Україні привітало мешканців Нью-Йорка Донецької області із поверненням історичної назви. Дипломати запевняють, що є великими шанувальниками нової та водночас старої назви селища.

Читайте також
Посольство США відреагувало на схвалення змін до українського Земельного кодексу Посольство США відреагувало на схвалення змін до українського Земельного кодексу
У Посольстві Сполучених Штатів, що у Києві відреагували на ухвалені учора зміни Верховною Радою до Земельного кодексу України та низки законодавчих актів для удосконалення системи управління земельними відносинами.
"Народилася в Україні і є українкою": Рудик тричі не відповіла на питання про наявність у неї громадянства США "Народилася в Україні і є українкою": Рудик тричі не відповіла на питання про наявність у неї громадянства США
Лідерка партії "Голос" Кіра Рудик вирішила проігнорувати питання ведучої та не відповідати на нього чіткою відповіддю. Тричі нардепка ухилялась від відповіді про своє ймовірне американське громадянство.
Американський паспорт Кіри Рудик: у "Голосі" переконують, що їхня лідерка є громадянкою України (відео) Американський паспорт Кіри Рудик: у "Голосі" переконують, що їхня лідерка є громадянкою України (відео)
Представники партії "Голос" переконують, що у їхньої лідерки немає жодного іншого громадянства, окрім українського. Однак, сама ж Рудик не дала на це питання чіткої відповіді та вирішила уникати її.
Loading...
Load next