"Укрпошта" більше не буде перевозити бджіл після інциденту на Закарпатті

"Укрпошта" більше не буде перевозити бджіл після інциденту на Закарпатті
"Укрпошта" з 1 липня тимчасово призупиняє доставку бджіл, за винятком бджолиних маток.

Компанія "Укрпошта" припинила доставку бджіл за виключенням бджолиних маток — їхнє перевезення на період сезону (з травня до жовтня) зберегли на численні прохання бджолярів і профільних спілок, повідомила компанія в п’ятницю, 2 липня.

“Укрпошта” не є організацією, яка профільно займається перевезенням бджіл і може виділити для цього окремий транспорт з належними умовами. Крім того, є аспекти, такі як погодні умови і щільність бджіл у бджолопакетах, на які “Укрпошта” не може впливати, проте які суттєво впливають на перевезення комах.

Саме тому “Укрпошта” тимчасово припиняє доставку бджіл, і інформує про це завчасно, щоб бджолярі змогли знайти альтернативу до сезону 2022 року, - йдеться у повідомленні.

Зокрема, для пересилання бджолиної матки буде використовуватися спеціальна упаковка, яка має розміри 70х35х20 мм і повинна бути додатково вкладена в картонну тару відповідних розмірів, в залежності від кількості упаковок з бджолиними матками з отворами для вентиляції. Максимальний розмір додаткової упаковки становить 340х240х100 мм. 

Ми розуміємо перестороги, пов’язані з підвищенням температури повітря, але при цьому ризики можливі тільки при пересилці листами. Пересилка бджоломаток в паперовій посилці зводить ризики до мінімуму, оскільки бджоломатки пересилаються в спеціальній кліточці з кормом і супроводом (декілька бджіл, які самостійно регулюють температурний режим бджолиної матки), - додали у компанії.

Нагадаємо, що у травні цього року бджолярі з Іршави і Виноградова Закарпатської області відправили "Укрпоштою" замовникам спеціальні пакети із бджолами, маткою і розплодом. Спершу повідомлялось, що 8 мільйонів бджіл загинули внаслідок нестачі кисню і відсіків для провітрювання у вантажівці "Укрпошти", однак вже на наступний день бджоли почали проявляти активність та оживати.

Читайте також
На Закарпатті власник не хоче забирати з "Укрпошти" бджіл, що "воскресли" (фото) На Закарпатті власник не хоче забирати з "Укрпошти" бджіл, що "воскресли" (фото)
Спершу повідомлялось, що 8 мільйонів бджіл загинули внаслідок нестачі кисню і відсіків для провітрювання у вантажівці, однак вже на наступний день бджоли почали проявляти активність та оживати.
"Укрпошта" випустила марку до Євро-2020 (фото) "Укрпошта" випустила марку до Євро-2020 (фото)
Укрпошта ввела в обіг поштову марку, присвячену Євро-2020, тираж якої становитиме 140 тисяч примірників.
"Укрпошта" запустила можливість відстеження посилок з AliExpress вартістю до $2 "Укрпошта" запустила можливість відстеження посилок з AliExpress вартістю до $2
Оператор поштового зв'язку "Укрпошта" та китайська логістична компанія Cianiao впровадили відстеження посилок з AliExpress вартістю до 2-х доларів.
Loading...
Load next