В Україні ухвалили новий законопроект: тепер знущання з тварин каратиметься суворіше

В Україні ухвалили новий законопроект: тепер знущання з тварин каратиметься суворіше
Закон вводить нові правила вигулу та утримання тварин, а також догляду за ними.

У четвер, 15 липня, Верховна Рада ухвалила законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України», в якому йдеться про впровадження в державі стандартів ЄС щодо гуманного ставлення до тварин. Про це повідомляє пресслужба Апарату Верховної Ради.

Зазначається, що забороняється бити, вбивати, отруювати чи калічити домашніх тварин, дарувати їх як призи, нагороди чи премії, завдавати тваринам болю або страждання, дресирування тварин способом, який завдає шкоди здоров'ю та загальному стану, топити, душити тварин, труїти і використовувати електричний струм.

Законом забороняється також винищувати бездомних і домашніх тварин з метою регулювання чисельності. До того ж, не можна жебракувати з тваринами.

Забороняється утримувати диких тварин в закладах громадського харчування, нічних клубах, готелях, оздоровчих закладах та інших непридатних громадських місцях, а також у квартирах, приватних будинках, присадибних, садових ділянках.

Автори ініціативи пропонують заборонити використовувати тварин у рекламі, для фотосесій, окрім зоопарків, цирків і дельфінаріїв.

Закон передбачає кримінальну відповідальність за жорстоке поводження з  тваринами. Власників позбавлятимуть прав на утримування тварин на п'ять років, а постраждалу тварину конфіскують.

Loading...
Load next