Нацрада перевірить "Інтер" через показ радянських фільмів, які заборонені в Україні

Нацрада перевірить "Інтер" через показ радянських фільмів, які заборонені в Україні
Серед акторів та режисерів є особи, які створюють загрозу національній безпеці. Трансляція таких фільмів заборонена законодавством.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила перевірку телеканалу "Інтер" через демонстрацію фільмів за участю артистів, які внесені до переліку осіб, що створюють загрозу національній безпеці України. Про це повідомляє пресслужба Нацради.

Під час проведеного Національною радою моніторингу 28, 29, 30 червня, а також 1, 3 – 7, 10 – 11 липня цього року в ефірі ліцензіата було помічено 11 радянських кінострічок, показ яких на території України недопустимий..

Серед їх учасників (акторів, режисерів тощо) є особи, яких на державному рівні визнано такими, що створюють загрозу національній безпеці, - повідомляють у Нацраді.

Дехто з цих акторів та режисерів відкрито виступали проти України та підтримували окупацію її територій.

Відомо, що «Інтер» буде перевірено у період із 30 липня по 13 серпня. Для проведення перевірки Нацрада просить у телеканалу необхідні документи і матеріали.

Нагадаємо, що нещодавно Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оштрафувала телеканал "1+1" на понад 71 тисячу гривень за трансляцію серіалу "Кухня" російською мовою.

Читайте також
«Інтер» знову перевірять через фільми з російськими акторами «Інтер» знову перевірять через фільми з російськими акторами
Телеканал «Інтер» проходитиме перевірку через показ фільмів із забороненими російськими акторами.
У Білорусі заборонили мовлення двох українських телеканалів У Білорусі заборонили мовлення двох українських телеканалів
Міністерство інформації Білорусі прийняло рішення припинити мовлення українських каналів: UA та Квартал TV.
Loading...
Load next