«Інтер» знову перевірять через фільми з російськими акторами

«Інтер» знову перевірять через фільми з російськими акторами
Телеканал «Інтер» проходитиме перевірку через показ фільмів із забороненими російськими акторами.

Сьогодні, 12 серпня, на засіданні Національна рада з питань телебачення та радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу «Інтер».

Про це повідомила пресслужба Нацради.

Національна рада розглянула на засіданні 12 серпня результати моніторингу ПрАТ "Телеканал "Інтер" (логотип "ІНТЕР") за 26, 27, 28, 29, 31 липня і 3, 4 та 7 серпня цього року і через виявлені ознаки порушення українського законодавства призначила йому позапланову безвиїзну перевірку, - йдеться у повідомленні. 

Зазначають, що в ефірі «ІНТЕРА» транслювалися такі фільми: 

  • «Місце зустрічі змінити не можна» («Место встречи изменить нельзя») за участі Станіслава Говорухіна;
  • «Бранець замка Іф» («Узник замка Иф») за участі Михайла Боярського;
  • «Д’Артаньян і три мушкетери» («Д’Артаньян и три мушкетера») за участі Михайла Боярського, Ірини Алфьорової, Аліси Фрейндліх, Олега Табакова, Бориса Клюєва;
  • «За сімейними обставинами» («По семейным обстоятельствам») за участі Євгена Стеблова;
  • «Велика перерва» («Большая перемена») за участі Валентини Тализіної.

Згадані актори перебувають у переліку осіб, які становлять загрозу нацбезпеці України, а закон забороняє трансляцію контенту за їхньої участі.

 Тепер Нацрада позапланово перевірить «Інтер» протягом 30 серпня — 10 вересня.

Нацрада наголошує, що 15 і 29 липня вже ухвалювала аналогічні рішення про позапланові перевірки «Інтера». Проте, телеканал не реагує на рішення регулятора й далі ігнорує чинне законодавство України. 

Читайте також
Нацрада перевірить "Інтер" через показ радянських фільмів, які заборонені в Україні Нацрада перевірить "Інтер" через показ радянських фільмів, які заборонені в Україні
Серед акторів та режисерів є особи, які створюють загрозу національній безпеці. Трансляція таких фільмів заборонена законодавством.
Сенцов не буде знімати кіно до зміни влади в Україні Сенцов не буде знімати кіно до зміни влади в Україні
Причиною такого рішення став недопуск його нового проекту «Кай» до наступного пітчингу Держкіно.
Серіал "Свати" продовжили транслювати російською: глядачам не сподобався український дубляж (відео) Серіал "Свати" продовжили транслювати російською: глядачам не сподобався український дубляж (відео)
Компанія "1+1 медіа" вирішила транслювати свої фільми та серіали мовою оригіналу. Відповідне рішення група ухвалила після критики українського дубляжу серіалу "Свати".
Loading...
Load next