З 2023 року в Україні можуть скасувати обов’язковий військовий призов - Корнієнко

З 2023 року в Україні можуть скасувати обов’язковий військовий призов - Корнієнко
Таке рішення пов’язане з тим, що Верховна Рада ухвалила закон про національний спротив, який передбачає утворення територіальної оборони.

Лідер партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко повідомив, що з 2023 року в Україні можуть скасувати обов’язковий військовий призов. Про це він повідомив в інтерв’ю «Українським новинам». 

З прийняттям законопроєкту про національний супротив в цілому поступово це все буде втілюватися. Базові зміни — це питання декількох років. Може, в наступному році якісь речі ми встигнемо зробити. До кінця каденції маємо встигнути в цілому, — зазначив Корнієнко.

За його словами, скасування призову можливе з 2023 року. Глава президентської партії «Слуга Народу» також анонсував реформу військкоматів. 

Ці всі реформи очікуються, тому що вони пов’язані з планом членства в НАТО. Військова реформа буде відбуватися далі постійно, — наголосив нардеп.

Зазначимо, що 16 липня Верховна Рада у другому читанні та в цілому схвалила законопроєкти президента Володимира Зеленського про національний спротив та збільшення чисельності Збройних сил.  

Читайте також
Врахували гендер: Верховна Рада підтримала перейменування Дня захисника України Врахували гендер: Верховна Рада підтримала перейменування Дня захисника України
Нардепи перейменували державне свято "День захисника України", яке відзначають 14 жовтня з 2014 року на "День захисників і захисниць України".
Верховна Рада планує заборонити в Україні рекламу електронних сигарет Верховна Рада планує заборонити в Україні рекламу електронних сигарет
Верховна рада схвалила законопроєкт №4212 про зміни до статті 22 закону "Про рекламу". Зокрема згідно із цим законопроєктом в Україні реклама електронних сигарет, рідин до них та тютюнових виробів для електричного нагрівання буде забороненою.
Знецінення Тризуба: чому великий герб є сумнівною перспективою (відео) Знецінення Тризуба: чому великий герб є сумнівною перспективою (відео)
Вчора, 24 липня, на позачерговому засіданні парламенту Верховна Рада ухвалила за основу законопроєкт про великий Державний герб України. Це питання не одноразово викликало шквал критики та обурення в українців. Оскільки, новий державний символ геть не властивий країні.
Loading...
Load next