Відпустка в Україні: на відпочинок в Одесі українці витрачають понад 1000 євро (відео)

Відпустка в Україні: на відпочинок в Одесі українці витрачають понад 1000 євро (відео)
Попри відкриття кордонів, багато українців вирішують провести відпустку на рідних теренах. Втім ціни на відпочинок в межах країни цьогоріч не тішать.

Український туризм активно розвивається. Через пандемію та страх виїзду за кордон або ж через високі ціни іноземних курортів, багато туристів надає перевагу відпочинку на рідних землях.

  • В Східниці відпочивали. Пили водичку, оздоровлювалися.
  • Цього року більше Україною подорожуємо..
  • Ми ще не вакцинувалися. По Україні не проблема пересуватися, а за кордон треба або вакцина або довідка.
  • Я в Україні кожного року відпочиваю. Їду і на море, і в Західну Україну. А за кордон я б із задоволенням, але я пенсіонер, мені не вистачає коштів, - зізнаються українці.

Втім недешевим задоволенням для українців цьогоріч є і відпочинок в Одесі, каже керівниця туристичної компанії Інесса. Так, за тиждень відпустки туристи подекуди витрачали понад 1000 євро.

Там є хороші готелі, які дуже стараються, намагаються ввести і all inclusive і триразове хороше харчування, але еквівалент цін, який цього року зріс ще більше, ніж минулого року… Сервіс ще не відповідає тому рівню, який би нам хотілося надати туристам. 

Якщо це не море, тому що морю є альтернативні варіанти, недорогі Болгарія, Чорногорія, Албанія, я рекомендую тури на Закарпаття, в Карпати, - розповіла керівниця туристичної агенції Інесса Гетманська.

Ігор, директор туристичного оператора, який організовує поїздки Україною, розповідає: що хоч ціни на відпочинок у Карпатах влітку зросли на 5-10%, та все одно залишаються доступними. Ба більше, охочих відправитися у мандрівку горами цьогоріч ще більше, ніж у 2019-му, до пандемії коронавірусу.

В нас на два дні ціна за тур починається від 895 гривень з особи, якщо додати всі квитки і харчування, то вийде до 1500 гривень. Це і термальні басейни, і дегустації, і замки, і їжа місцева колоритна, - зазначив директор туристичного оператора Ігор Губіліт.

До слова, Львівщина теж пишається чималою кількістю туристичних місцин. Цьогоріч завдяки проекту "Експедиція громад: фокус на туризм як шлях до економічного розвитку" в області їх стало ще більше. 

До прикладу Золочівська територіальна громада зараз прославилася Гавареччиною. Це столиця чорної кераміки. Туди можна приїхати, оглянути локацію, спробувати себе у майстер-класі з гончарства. Щодо активних мандрівок, ми на початку літа відкрили новий туристичний шлях на вершину Пікуй – це найвища вершина Львівських Карпат, - наголосив заступник начальниці управління туризму та курортів Львівської облдержадміністрації Тарас Лозинський.

Серед нових цікавих локацій для львів’ян є парк "Казкові поля", який пишається лавандовими плантаціями, та "Липова Долина", де можна скуштувати локальну кухню та взяти участь у майстер-класі з сироваріння. 

 

Читайте також
Туристи з Саудівської Аравії: в Україну масово їдуть арабські мандрівники (відео) Туристи з Саудівської Аравії: в Україну масово їдуть арабські мандрівники (відео)
Світова пандемія значно вплинула на усі сфери людської діяльності, винятком не стала й туристична галузь України. Протягом минулого року туризм був змушений “виживати” в умовах декількох місячного локдауну та непередбачуваних карантинних обмежень. Вони не лише унеможливили звичну роботу готелів та туристичних місць, а й також не давали можливості у час пандемії в повному обсязі розвиватись туристичній галузі.
Мандрівка до Албанії: незабутній відпочинок на сонячному березі (відео) Мандрівка до Албанії: незабутній відпочинок на сонячному березі (відео)
Розіграш путівки від телеканалу "ПравдаТУТ Львів" та туристичної компанії "IN.DI.GO TRAVEL": з-поміж 6 тисяч коментарів виграти подорож пощастило львів’янці Надії Шупер.
Відпочинок в Албанії: путівка у найцікавіші туристичні місця Балканської Адріатики (відео) Відпочинок в Албанії: путівка у найцікавіші туристичні місця Балканської Адріатики (відео)
Телеканал "ПравдаТУТ Львів" разом із туристичною компанією "IN.DI.GO. TRAVEL" розігрує дві путівки до казкової Албанії.
Loading...
Load next