Білорусь перекрила кордон з Україною: потрапити туди можна за певних обставин

Білорусь перекрила кордон з Україною: потрапити туди можна за певних обставин
У Державній прикордонній службі повідомили про тимчасове призупинення перетину кордону на в’їзд в Республіку Білорусь.

Прикордонники підтвердили інформацію, що Білорусь перекрила в'їзд з України. Про це йдеться на сайті ДПСУ з посиланням на Посольство України в Республіці Білорусь.

Відомо, що за офіційним повідомленням, яке надійшло від посольства України в Республіці Білорусь, залишається в силі тимчасове призупинення перетину державного кордону на в'їзд в Республіку Білорусь.

Проте, тепер потрапити на територію Білорусі дозволять лише відповідним категоріям людей:

  • громадянам Білорусі;
  • людям, які є близькими родичами (батьки, усиновлювачі, діти, зокрема усиновлені, рідні брати й сестри, баби, діди, внуки), членами подружжя, які мають дозвіл на постійне або тимчасове проживання на території Білорусі;
  • людям, які прибувають у Білорусь для навчання в місцевих освітніх закладах або для вступу до них;
  • людям, які прибувають для вакцинації проти COVID-19.

Окрім цього, закриття не поширюється на тих осіб, які прямують у Білорусь за дипломатичними документами; екіпажів літаків, кораблів, поїздів; близьких родичів білорусів або тих, хто має дозвіл на проживання у Білорусі; студентів та абітурієнтів закладів Білорусі та людей, які їдуть на COVID-вакцинацію.

Проте, людей, які прибули з "червоних" країн у Білорусь, зобов’яжуть самоізолюватися на 7 днів і не дозволять за цей час покинути країну.

Зокрема, іноземні туристи від 6 років мають мати при собі документ, який підтверджує негативний результат дослідження на COVID-19 зі зробленим ПЛР-тестом протягом 3 днів до перетину кордону. Особам, які не матимуть негативного тесту, можуть відмовити у в’їзді в країну.

Нагадаємо, що у Кабінеті міністрів вирішили зупинити авіасполучення між Україною та Білоруссю з 26 травня і заборонити польоти над територією республіки. Причиною цих дій стала примусова посадка літака компанії Ryanair у Мінську, що є порушенням Конвенції про міжнародну цивільну авіацію.

Читайте також
Плати, щоб виїхати: Білорусь робить платним перетин кордону в Україну, Польщу та Литву Плати, щоб виїхати: Білорусь робить платним перетин кордону в Україну, Польщу та Литву
З 1 червня цього року у Білорусі обласна рада депутатів Гомельської області, що межує з Україною, вирішила ввести місцевий збір за перетин кордону до України, Польщі та Литви. Зазначається, що такі нововведення пов'язані із поширенням COVID-19.
Лукашенко планує розмістити ракетні комплекси на кордоні з Україною Лукашенко планує розмістити ракетні комплекси на кордоні з Україною
Білорусь планує закупити у Росії озброєння на понад мільярд гривень. За словами президента країни Олександра Лукашенка, вона "знадобиться" на кордоні з Україною.
У Білорусі повідомили про обстріл з території України (фото) У Білорусі повідомили про обстріл з території України (фото)
Білоруські прикордонники знайшли обстріляний стовп ще 11 вересня. Вони зазначили, що у стовп стріляли з мисливської рушниці.
Loading...
Load next