Україна зупиняє авіасполучення з Білоруссю

Україна зупиняє авіасполучення з Білоруссю
У Кабінеті міністрів вирішили зупинити авіасполучення між Україною та Білоруссю з 26 травня і заборонити польоти над територією республіки.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram.

З 00 год. 00 хв 26 травня Україна зупинить авіасполучення з Білоруссю. На позачерговому засіданні Уряд доручив Мінінфраструктури, Державіаслужбі та ДП "Украерорух" вжити для цього необхідних заходів, - повідомив прем'єр.

Також прикордонна служба отримала наказ, не пропускати пасажирів які прямують із Білорусі або в Білорусь у митних пунктах аеропортів. Крім того, заборонятимуться польоти в повітряному просторі Республіки Білорусь.

Причиною цих дій стала примусова посадка літака компанії Ryanair у Мінську, що є порушенням Конвенції про міжнародну цивільну авіацію. Відповідне рішення уряду спрямоване на  збереження безпеки польотів для пасажирів.

Нагадаємо, що учора президент Володимир Зеленський під час наради доручив Кабміну підготувати рішення щодо припинення авіасполучення між Україною і Білоруссю. Причиною такого рішення став інцидент з екстреною посадкою пасажирського літака у Мінську й затримання журналіста Романа Протасевича.

Читайте також
Україна закриває свій повітряний простір для білоруських літаків Україна закриває свій повітряний простір для білоруських літаків
Кабінет міністрів заборонив білоруським літакам використовувати повітряний простір України з 29 травня. Від завтра повітряні судна Білорусі не зможуть використовувати територію нашої країни як транзитну.
У РНБО вважають, що перехоплення літака Ryanair у Мінську має всі ознаки операції спецслужб РФ У РНБО вважають, що перехоплення літака Ryanair у Мінську має всі ознаки операції спецслужб РФ
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов вважає, що ситуація із вимушеною посадкою у Мінську літака авіакомпанії Ryanair має всі ознаки операції спецслужб Російської Федерації.
Зеленський доручив Кабміну підготувати рішення щодо припинення авіасполучення з Білоруссю Зеленський доручив Кабміну підготувати рішення щодо припинення авіасполучення з Білоруссю
Україна може припинити авіасполучення з Білоруссю, відповідне доручення президент Зеленський передав Кабінету Міністрів. Зумовлено це у зв'язку з подіями, що відбулися в аеропорту Мінська, 23 травня.
Loading...
Load next