Український борець Насібов вийшов у фінал токійської Олімпіади-2020

Український борець Насібов вийшов у фінал токійської Олімпіади-2020
Українець Парвіз Насібов в ефектній сутичці вийшов у фінал з греко-римської боротьби та гарантує Україні медаль Ігор у Токіо.

Борець Парвіз Насібов ефектно переміг єгиптянина Ахмеда Ель-Саєда з рахунком 7:6 і вийшов у фінал Олімпійських ігор в греко-римській боротьбі до 67 кілограмів. 

Зокрема, 22-річний Насібов пройшов у півфінал завдяки двом перемогам у стартових раундах. Зокрема, спершу він стартував з перемоги над Фредеріком Бьєррехусом з Данії, а вже в 1/4 фіналу феєрично переміг росіянина Артема Суркова. Та вже у півфіналі виграв у Мохамеда Ельсаєда з Єгипту і забезпечив собі місце на олімпійському п'єдесталі.

Я пройшов дуже важку дорогу до цих Олімпійських ігор. Мої батьки вдома споглядають за мною, хвилюються більше мене, тому ці сльози виправдані. Я люблю цю країну, все для України. Складно зараз передати свої емоції. Чим важче перемога, тим вона солодша. 

Передаю великі вітання всій своїй сім'ї, всім моїм тренерам. Дякуємо всім за підтримку. Я обіцяю завжди радувати вас, я багато чого досягну, дякую, - зізнався Парвіз Насібов, повідомляє видання "Укрінформ".

"Золоту" медаль Олімпійських Ігор-2020 Насібов розіграє вже завтра, 4 серпня, у поєдинку з іранцем Гераї Мохаммадрезою.

Зазначимо, що суперник Насібова не здобував нагород на Іграх, хоча на континентальному чотири рази ставав чемпіоном Африки і ще одного разу — переможцем Африканських Ігор.

Читайте також
Залишилась без олімпійської медалі: українка Харлан програла у першому поєдинку на Олімпійських іграх Залишилась без олімпійської медалі: українка Харлан програла у першому поєдинку на Олімпійських іграх
Найкраща шаблістка світу українка Харлан сенсаційно залишила Олімпіаду, оскільки вилетіла в першому ж бою.
Кольори символізують надію та віру: олімпійська збірна України представила нову форму (фото) Кольори символізують надію та віру: олімпійська збірна України представила нову форму (фото)
На п'єдестал пошани на Олімпіаді-2020, яка цього року відбудеться у Токіо, українські олімпійці підійматимуться у ніжній синьо-жовтій палітрі, що символізує надію і віру.
Олімпійські ігри 2020: вісім представників з Львівщини представлятимуть Україну на змаганнях (відео) Олімпійські ігри 2020: вісім представників з Львівщини представлятимуть Україну на змаганнях (відео)
Уже 23 липня - відкриття Олімпійських ігор в Токіо. Замість звичних чотирьох, через пандемії її чекали 5 років.
Loading...
Load next