Три українські легкоатлетки пробилися до фіналу в стрибках у висоту на Олімпіаді-2020

Три українські легкоатлетки пробилися до фіналу в стрибках у висоту на Олімпіаді-2020
Україна - єдина країна на цьогорічній Олімпіаді у Токіо, яка представлена одразу трьома спортсменками у фіналі жіночих стрибків у висоту.

Українка Ярослава Магучіх, яка вважається головною фавориткою на перемогу на Іграх-2020 у Токіо, а також ще дві українські спортсменки - Юлія Левченко та Ірина Геращенко, вийшли в фінал токійської Олімпіади-2020 в стрибках у висоту. Українські легкоатлетки успішно взяли висоту 1,95 метра - саме стільки потрібно було стрибнути для виходу у фінал Олімпійських ігор.

Загалом спортсменки підкорювали висоти у 1.86. 1.90. 1.93 і 1.95 метрів за вихід у фінал. Зокрема, Магучіх взяла висоту 1.95 з першої спроби. Юлія Левченко та Ірина Геращенко взяли необхідні 1,95 метра з третьої спроби.

Думала, що треба стрибати, насолоджуватися та проходити далі. Знаю, що у дівчат те саме. Дуже рада, що ми утрьох проходимо у фінал. Знаю, що Олімпіада для кожного спортсмена – це найважливіший старт кар'єри. Але я спробувала відкинути такі думки та просто насолоджуватися атмосферою. Що таки змогла побувати у Токіо, - зізналась українка Ярослава Магучіх у коментарі UA:Перший.

Зауважимо, що для Магучіх це був перший Олімпійський досвід, тоді як Левченко та Геращенко виступають вже на своїй другій Олімпіаді.

Фінал у стрибках у висоту відбудеться вже у суботу, 7 серпня, які розпочнуться о 13:35 за київським часом. Ярославі Магучіх належить найкращий результат сезону у світі - 2,03 м.

Нагадаємо, що сьогодні, 5 серпня, у веслуванні на байдарках і каное спортсменка з Івано-Франківська Людмила Лузан виборола для України 12-ту олімпійську медаль. Проте, Людмила Лузан ще візьме участь у змаганнях у веслуванні на каное-двійці у парі з Анастасією Четверіковою на 500 метрів, яке відбудеться вже завтра, 6 серпня.

Читайте також
Лідер збірної України Жан Беленюк боротиметься за "золото" у фіналі Олімпіади Лідер збірної України Жан Беленюк боротиметься за "золото" у фіналі Олімпіади
Український борець та за сумісництвом депутат Верховної Ради Жан Беленюк вийшов у фінал Олімпійських Ігор з греко-римської боротьби у ваговій категорії 87 кілограмів.
Кольори символізують надію та віру: олімпійська збірна України представила нову форму (фото) Кольори символізують надію та віру: олімпійська збірна України представила нову форму (фото)
На п'єдестал пошани на Олімпіаді-2020, яка цього року відбудеться у Токіо, українські олімпійці підійматимуться у ніжній синьо-жовтій палітрі, що символізує надію і віру.
Залишилась без олімпійської медалі: українка Харлан програла у першому поєдинку на Олімпійських іграх Залишилась без олімпійської медалі: українка Харлан програла у першому поєдинку на Олімпійських іграх
Найкраща шаблістка світу українка Харлан сенсаційно залишила Олімпіаду, оскільки вилетіла в першому ж бою.
Loading...
Load next