Лідер збірної України Жан Беленюк боротиметься за "золото" у фіналі Олімпіади

Лідер збірної України Жан Беленюк боротиметься за "золото" у фіналі Олімпіади
Український борець та за сумісництвом депутат Верховної Ради Жан Беленюк вийшов у фінал Олімпійських Ігор з греко-римської боротьби у ваговій категорії 87 кілограмів.

Жан Беленюк вийшов до фіналу Олімпіади у Токіо й позмагається за золото. Цим самим борець гарантував собі щонайменше срібну медаль, який у півфіналі переміг хорвата Івана Гуклека.

Українець пройшов у півфінал завдяки двом перемогам - здолав спочатку чемпіона Європи Зураба Датунашвілі, якому програв на світовому відбірковому турнірі у 2021 році з рахунком 3:1. Після чого Беленюк вибив з турніру представника Алжиру Башида Сід Асара завдяки тому, що останнім здобув очко.

Зокрема, у фінальному поєдинку та у боротьбі за "золото" 30-річний українець битиметься з угорцем Віктором Лоренцом. Боротьба відбудеться 4 серпня.

Це дуже важкий шлях був, - сказав після сутички Жан. - І в підготовці, і вже в Токіо. Не буду говорити про свою травму. Розкажу пізніше. Тільки віра тренера допомогла мені досягти цього результату. Дуже виснажений після трьох поєдинків. Не тільки фізично, але й психологічно. П'ять років від мене чекали цього виступу. Дякую Богові і вболівальникам!

У фіналі у мене буде знайомий суперник. Ми зустрічалися разів з десять, і жодного разу я не поступився. Сподіваюся, так буде і у середу, - зазначив Жан Беленюк.

Зокрема, зазначимо, що збірна України займає 60 місце з п'ятьма бронзовими і однієї срібної медалями.

Нагадаємо, що українець Парвіз Насібов в ефектній сутичці вийшов у фінал з греко-римської боротьби та гарантує Україні медаль Ігор у Токіо. "Золоту" медаль Олімпійських Ігор-2020 Насібов розіграє вже завтра, 4 серпня, у поєдинку з іранцем Гераї Мохаммадрезою.

Читайте також
Претендує на "золоту" медаль: український боксер Хижняк вийшов у фінал Олімпійських ігор Претендує на "золоту" медаль: український боксер Хижняк вийшов у фінал Олімпійських ігор
Олександр Хижняк здолав у півфіналі філіппінця Еуміра Марсьяля за рішенням суддів.
"Пустився в москальську присядку": російська ведуча обурилась перемогою Беленюка на Олімпіаді в Токіо (відео) "Пустився в москальську присядку": російська ведуча обурилась перемогою Беленюка на Олімпіаді в Токіо (відео)
Український борець з греко-римської боротьби Жан Беленюк здобув перше олімпійське “золото” та приніс Україні довгоочікувану перемогу після якої він станцював переможний танець - гопак. Проте, це обурило російську телеведучу Скабєєву, яка назвала дії Беленюка "москальською присядкою".
Три українські легкоатлетки пробилися до фіналу в стрибках у висоту на Олімпіаді-2020 Три українські легкоатлетки пробилися до фіналу в стрибках у висоту на Олімпіаді-2020
Україна - єдина країна на цьогорічній Олімпіаді у Токіо, яка представлена одразу трьома спортсменками у фіналі жіночих стрибків у висоту.
Loading...
Load next