Будівлю "Квіти України" в Києві визнали об'єктом культурної спадщини

Будівлю "Квіти України" в Києві визнали об'єктом культурної спадщини
"Квіти України", яку нещодавно намагалися знести визнали об’єктом культурної спадщини Києва та тепер охоронятимуть.

Столичну будівлю "Квіти України" внесли до переліку об’єктів культурної спадщини Києва. Відтепер будь-які роботи можна проводити виключно за наявності відповідного дозволу і її охоронятимуть. Зокрема, будівлі також надано статус щойно виявленого об'єкта культурної спадщини.

Про це повідомили у Київській міській державній адміністрації. 

Своїм наказом Департамент охорони культурної спадщини вніс будівлю "Квіти України" до Переліку об’єктів культурної спадщини Києва, - повідомив заступник голови КМДА Володимир Прокопів.

Окрім цього, копія цього наказу була також направлена до Міністерства культури та інформаційної політики України з метою внесення об’єкту до державного реєстру нерухомих пам’яток України.

Упродовж місячного строку власник повинен укласти охоронний договір на щойно виявлений об’єкт. Крім того, "Квіти України" тепер підлягають захисту, згідно зі ст. 37 Закону України "Про охорону культурної спадщини", - додав Прокопів.

Зауважимо, що тепер без наявності письмового дозволу відповідного органу охорони культурної спадщини та без погодженої науково-проєктної документації будь-які роботи на території об'єкту будуть суворо заборонені.

Нагадаємо, що 12 липня цього року у столиці розпочали демонтаж будівлі "Квіти України". На її місці планували створити торговельно-офісний центр. Проте, дії викликали значний резонанс у суспільстві, зокрема активісти знесли встановлений навколо будівлі паркан і зайшли на територію будівництва, щоб зупинити роботи.

Читайте також
Один із найбільших ТРЦ Європи відкрили у Києві (фото) Один із найбільших ТРЦ Європи відкрили у Києві (фото)
Торгово-розважальний центр Respublika Park відкрили у Києві.
У "найгарячіших точках" столичні інспектори з паркування тепер матимуть охоронців У "найгарячіших точках" столичні інспектори з паркування тепер матимуть охоронців
Вчора, 30 вересня, на інспектора з паркування здійснено жорсткий напад, йому зламали ніс. Заступник міського голови Києва з питань здійснення самоврядних повноважень заявив, що інспектори не вперше зіштовхуються подібними нападами.
МЗС України засудило марш на честь дивізії СС "Галичина" у центрі Києва МЗС України засудило марш на честь дивізії СС "Галичина" у центрі Києва
У Міністерстві закордонних справ України "рішуче засуджують" київський марш який пройшов 28 квітня, на честь створення дивізії СС "Галичина".
Loading...
Load next