"Вакцина": слово 2021 року за американським словником Merriam-Webster

"Вакцина": слово 2021 року за американським словником Merriam-Webster
Американський словник Merriam-Webster обрав своє слово 2021 року.

Автори словника розповіли історію опису слова "вакцина". Повідомляє Merriam-Webster.

Інтерес до визначення цього слова був інтенсивним у минулому році: пошук вакцини зріс на 601% у порівнянні з 2020 роком. Але інтерес до цього слова був високим з початку пандемії COVID-19, і багато обговорювалися фінансування, розробка, тестування та остаточне розповсюдження вакцин відбудуться у 2020 році.

Популярність слова вакцина в нашому житті в цю епоху стає ще більш чіткою, якщо ми порівняємо 2021 і 2019 рік, період, коли пошуки цього слова зросли 1048%.

Творці  Merriam-Webster наголошують, що слово вакцина походить від латинського слова, що означає «корова», vacca, оскільки цей термін спочатку використовувався для позначення щеплення з використанням доз коров’ячої віспи, які, як було виявлено, захищають людей від віспи. Це слово з’явилося відносно недавно в англійській мові, починаючи з 1880-х років.

У 2021 році слово вакцина означало набагато більше, ніж медицина. Для багатьох це слово символізувало можливе повернення до життя, яке ми вели до пандемії. Але воно також було в центрі дебатів про особистий вибір, політичні приналежності, професійні правила, безпеку в школі, нерівність у сфері охорони здоров’я та багато іншого.

Кілька слів можуть передати так багато про один момент часу.

Нагадаємо, що "NFT": слово 2021 року за словником Collins. Тлумачний словник Collins який випускає видавництво Harper Collins назвав слово року.

Злата Новосельська -  pravdatutnews.com

Читайте також
Статистика підробок COVID-сертифікатів: у київських аеропортах прикордонники фіксують порушення Статистика підробок COVID-сертифікатів: у київських аеропортах прикордонники фіксують порушення
Прикордонники розповіли, скільки фейкових Сovid-сертифікатів уже зафіксували в аеропортах.
Німеччина спрощує правила в'їзду для українців: новий перелік правил Німеччина спрощує правила в'їзду для українців: новий перелік правил
З 9 січня Україна більше не входить для Німеччини в число країн з підвищеним ризиком COVID.
COVID-вакцинація в Україні: вакцинованим українцям пропонують знижки на поїздки у таксі (відео) COVID-вакцинація в Україні: вакцинованим українцям пропонують знижки на поїздки у таксі (відео)
Український уряд прагне збільшити темпи вакцинації від коронавірусу. Для цього українцям вже почали пропонувати низку заохочень та привілеїв, таких як квитки на футбольні матчі, безкоштовний проїзд у громадському транспорті чи 50% знижки на поїздки у одному із сервісів таксі, який працює у 27 містах України.
Loading...
Load next