Варфоломій та Епіфаній проведуть спільну літургію в Софійському соборі

Варфоломій та Епіфаній проведуть спільну літургію в Софійському соборі
Богослужіння відбуватиметься на території собору в Києві просто неба.

Напередодні Дня Незалежності в Україну приїде Вселенський Патріарх Варфоломій. У Києві в соборі Святої Софії 22 серпня відбудеться урочиста Божественна літургія, яка почнеться о 09:00 і пройде просто неба. Про це повідомляє пресслужба Київської Митрополії Української православної церкви.

В неділю, 22 серпня 2021 року, на території собору Святої Софії в м. Києві під відкритим небом відбудеться урочиста Божественна літургія, яку очолять два Предстоятелі – Всесвятійший Вселенський Патріарх Варфоломій та Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній, - йдеться у повідомленні.

До молитви запрошують духовенство і всіх вірян. Зокрема у ПЦУ попереджають, що будуть застосовуватися заходи безпеки і їх потрібно врахувати. 

Зауважимо, що патріарх прибуде в Київ 21 серпня, а вже о 10:00 відбудеться урочиста зустріч і подячна молитва (доксологія) Вселенського Патріарха у Михайлівському Золотоверхому соборі з нагоди прибуття в Україну.

Зазначимо, що востаннє патріарх був в Україні 13 років тому.

Читайте також
Благодатний вогонь: чи отримає його цього року Україна Благодатний вогонь: чи отримає його цього року Україна
Митрополит Київський і всієї України Епіфаній розповів, що цього року ПЦУ все ж таки отримає Благодатний вогонь. Святе світло доставлять в Україну за такою ж схемою, яка була у 2020 році.
Без масок та дистанції: у Лаврі проігнорували дотримання карантинних вимог у Великдень (фото) Без масок та дистанції: у Лаврі проігнорували дотримання карантинних вимог у Великдень (фото)
Під час великоднього богослужіння у Києво-Печерській лаврі зібралось багато вірян, які вирішили проігнорувати карантинні обмеження та масковий режим.
На Великдень у церквах очікують понад мільйон вірян, – Нацполіція На Великдень у церквах очікують понад мільйон вірян, – Нацполіція
За попередніми підрахунками Національної поліції, святкові богослужіння з нагоди Великодня можуть відвідати більше мільйона вірян. Зокрема безпеку на Великдень гарантуватиме понад 29 тисяч правоохоронців по всій Україні.
Loading...
Load next