"Справа Хізб ут-Тахрір": чотирьох кримських татар засудили до 12-18 років колонії

"Справа Хізб ут-Тахрір": чотирьох кримських татар засудили до 12-18 років колонії
Слідчі заходи проходять в межах кримінальної справи про “організацію або участь в діяльності терористичної організації” і стосуються релігійної організації “Хізб ут-Тахрір”, яка заборонена в Росії.

Російський Південний окружний військовий суд в Ростові-на-Дону виніс вирок чотирьом фігурантам алуштинської “справи Хізб ут-Тахрір”. Їх засудили на терміни від 12 до 18 років ув’язнення в колонії суворого режиму.

Про це повідомляє "Кримська солідарність".

Суд в особі головуючого судді Романа Вікторовича Сапрунова відмовив стороні захисту у всіх заявлених клопотаннях і став на бік обвинувачення, засудивши кримських татар до термінів від 12 до 18 років позбавлення волі в колонії суворого режиму. Арешт на майно у всіх скасований, - йдеться у повідомленні.

Руслана Месутова та Ленура Халілова засудили до 18 років ув'язнення в колонії суворого режиму з обмеженням свободи на 1 рік після звільнення.

Ельдар Кантиміров отримав 12 років колонії суворого режиму з обмеженням свободи на рік після звільнення, а Руслан Нагаєв — 13 років ув'язнення у колонії з обмеженням свободи на рік після звільнення.

Їх звинувачують в участі в ісламській організації "Хізб ут-Тахрір", яка є забороненою в Росії, але на території України та більшості країн світу діє без обмежень.

10 черпня 2019 року Месутова, Халілова, Кантимірова та Нагаєва затримали після обшуків за місцем їхнього проживання. Відтоді вони залишаються в ув'язненні.

Читайте також
Окупанти в Криму заарештували на два місяці Нарімана Джеляла (відео) Окупанти в Криму заарештували на два місяці Нарімана Джеляла (відео)
В окупованому Криму на 60 діб заарештували братів Азіза і Асана Ахтемова, затриманих в ході обшуків 3-4 вересня. Також російські силовики затримали заступника Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеллялова й відправили його у СІЗО на 60 діб.
Кримськотатарський орнамент "орьнек" отримав визнання з боку ЮНЕСКО: Україна назвала це "знаковою подією" Кримськотатарський орнамент "орьнек" отримав визнання з боку ЮНЕСКО: Україна назвала це "знаковою подією"
Орьнек — національний кримськотатарський орнамент, одне з найдавніших досягнень культури кримськотатарського народу.
Loading...
Load next