Окупанти в Криму заарештували на два місяці Нарімана Джеляла (відео)

Окупанти в Криму заарештували на два місяці Нарімана Джеляла (відео)
В окупованому Криму на 60 діб заарештували братів Азіза і Асана Ахтемова, затриманих в ході обшуків 3-4 вересня. Також російські силовики затримали заступника Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеллялова й відправили його у СІЗО на 60 діб.

В окупованому Криму "Київський районний суд" Сімферополя заарештував на два місяці, до 4 листопада, заступника глави Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла. Раніше йому висунули підозру в диверсії (ч. 1 ст. 281 КК РФ), за якою йому загрожує від 12 до 15 років позбавлення волі. Зокрема, на суді обвинувач заявив, що заступник голови Меджлісу підозрюється в "тяжкому злочині" і може сховатися від "правосуддя", повідомила правозахисниця Муміне Салієва.

Окружний суд Києва заарештував Нарімана Дзелялова на два місяці - до 4 листопада. Саме така міра придушення надійшла сторона обвинувачення, мотивуючи це тяжкістю злочину з боку божевільного, - йдеться у повідомленні.

Згодом захист намагався відкинув ці доводи обвинувача і просив обрати Джелялову запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Однак, окупаційний "суд" відхилив доводи адвокатів і підтримав позицію прокурора. Окрім цього, сам Джеляль зазначив, що міг піддатися цьому кримінальному переслідуванню ще з 2014 року, однак попри загрози, він повертався на свою батьківщину й зазначив, що вважає запобіжний захід у вигляді тримання під вартою вважаю абсолютно непотрібним.

У мене не виникає жодної думки, не дивлячись на наявний стан справ, а саме мою кримінальну справу, з якою я абсолютно не згоден, у мене немає ні найменшого бажання залишати Крим і свій власний будинок, - наголосив Наріман Джеляль під час судового засідання.

Зауважимо, що орім Джеляла, під арешт відправили братів Асана й Азіза Ахтемових, підозрюваних у диверсії на газопроводі в районі Перевального у Сімферопольському районі. Чоловіків також взяли під варту на 2 місяці - до 4 листопада.

Нагадаємо, що 4 вересня російські силовики в Криму провели обшук у заступника голови Меджлісу кримськотатарських татар Нарімана Джеляла. Окупанти повезли його у невідомому напрямку, і лише ввечері стало відомо, що його доставили до будівлі "Управління ФСБ Росії по Республіці Крим і місту Севастополю".

Читайте також
Звинуватили у вчиненні диверсії: окупанти в Криму висунули Джелялову обвинувачення (відео) Звинуватили у вчиненні диверсії: окупанти в Криму висунули Джелялову обвинувачення (відео)
Наразі Джеляля утримують в СІЗО Сімферополя у двомісній камері. Свій стан здоров’я чоловік оцінює як задовільний й загалом має морально позитивний настрій.
"Репресивна машина не зникла": затримання кримських татар в окупованому півострові (відео) "Репресивна машина не зникла": затримання кримських татар в окупованому півострові (відео)
Окупаційна влада у Криму продовжує геноцид кримськотатарського народу, що триває протягом останніх 7 років у тимчасово окупованому півострові. Уряд РФ вкотре здійснив низку репресій проти представників кримськотатарського народу. Голова Культурного центру кримських татар у Львові Ернест Абкелямов прокоментував журналістам ПравдаТУТ News незаконні дії окупаційної влади у Криму.
"Крим треба відвойовувати разом": історія кримської татарки, яка покинула окупований півострів "Крим треба відвойовувати разом": історія кримської татарки, яка покинула окупований півострів
Історія про сильну внутрішню боротьбу кримської татарки, яка покинула півострів після анексії Росією її домівки. Зараз жінка хвилюється за майбутнє своєї донечки й прагне, аби її дитина почувала себе вільною та не втрачала своєї ідентичності. Та найбільше її турбує питання: чому ж саме кримські татари проходять такі важкі випробування.
Loading...
Load next