У кримських мечетях дозволяють лише проповіді, погоджені з окупантами

У кримських мечетях дозволяють лише проповіді, погоджені з окупантами

У мечетях тимчасово окупованого Криму дозволені лише погоджені з окупантами проповіді, заявила голова Державної служби України з етнополітики та свободи совісті Олена Богдан.

Про це пише Укрінформ, посилаючись на виступ Олени Богдан на пресконференції, присвяченій Дню кримськотатарського прапора, що відбулася в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

Наша служба здійснює моніторинг ситуації на окупованих територіях з питань релігії та з питань прав етнічних спільнот. І ми бачимо, що фактично на сьогодні в мечетях Криму дозволені тільки погоджені проповіді, - сказала Богдан.

Вона підкреслила, що на вільній від окупантів території України кожен релігійний лідер, кожен вірянин може у рідній оселі, у храмі, у мечеті сказати те, що вважає за потрібне. В окупованому Криму є дуже сумний вибір – або ти співпрацюєш з окупаційною владою і ніколи їй не заперечуєш, або ти будеш ув’язненим, закатованим.

Богдан підкреслила, що правозахисники та органи державної влади України фіксували численні порушення прав людини на окупованих російським агресором територіях.

Нагадаємо, МОЗ має намір забрати відому лікарню Мечникова у своє підпорядкування.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Активісти з Москви провели одиночні пікети на підтримку кримських татар (фото) Активісти з Москви провели одиночні пікети на підтримку кримських татар (фото)
Російські активісти вийшли на вулиці з метою проінформувати російське суспільство про ситуацію в окупованому Криму і порушення прав та свобод кримських татар.
У Криму окупанти затримали родича заступниці Кулеби (відео) У Криму окупанти затримали родича заступниці Кулеби (відео)
Російська окупаційна влада звинуватила Асана Ахтемова у "диверсії на газопроводі". Тепер чоловіку загрожує до 15 років незаконного ув'язнення.
Loading...
Load next