"Радянські" інсталяції на алеї Героїв Небесної Сотні: у центрі Києва трапились сутички (відео)

"Радянські" інсталяції на алеї Героїв Небесної Сотні: у центрі Києва трапились сутички (відео)
Влада Києва не надавала дозволів на розміщення інсталяції у радянському стилі на алеї Героїв Небесної Сотні.

На Алеї Героїв Небесної Сотні у столиці, місці загибелі українських патріотів, встановили арт-інсталяцію до святкування Дня Незалежності, присвячену побуту радянської епохи. Спершу планувалося зробити інсталяцію екскурсу історією нашої країни, однак після хвилі громадського обурення "творчу концепцію переглянуть". Відомо, що робота над інсталяцією тривала за прямою вказівкою президента Володимира Зеленського.

Фото Bohdan Kutiepov

Зокрема, на місце події приїхав мер Києва Віталій Кличко, який заявив, що на місці загибелі українських патріотів є недоречними символи ностальгії за Радянським Союзом й місто не видавало жодних дозвільних документів на подібні перформанси. 

Розпорядженням КМДА до відзначення 30-річчя Незалежності України на Алеї Героїв Небесної сотні передбачене тільки покладання квітів. 

Зараз якийсь "95 квартал" тут ми влаштовувати не згодні", - наголосив Кличко.

Зокрема, окрім Кличка, на місце події також прийшли представники "Національного корпусу" та інших рухів та розтрощили низку інсталяцій. Однак, згодом їх зупинила поліція, але націоналісти вже встигли зламати дві інсталяції.

Тим часом в Офісі президента спробували відповісти та пояснити ситуацію із інсталяцією. Зокрема, речник президента Володимира Зеленського Сергій Никифоров у ефірі одного з телеканалів повідомив, що "це питання не зовсім до Офісу президента, є організаційний комітет. Я не беруся оцінювати доречність цієї інсталяції".

Я не беруся давати оцінку доцільності декорацій. Втім, ця ситуація є наслідком маніпуляцій. Це декорації для телетрансляції до Дня незалежності. Там є козацька епоха, царська, Друга світова війна. Ви ж розумієте, що Кличко прибув туди дуже швидко і скористався ситуацією в особистих цілях, - додав Никифоров.

Окрім цього він також додав, що декорації радянської епохи – зовсім не про ностальгію за епохою СРСР.

Читайте також
Головні новини за 2 вересня: Катастрофа MH17 на Донбасі: слідство просить військових Росії допомогти у розслідуванні справи Головні новини за 2 вересня: Катастрофа MH17 на Донбасі: слідство просить військових Росії допомогти у розслідуванні справи
Коротко про головні події на сьогодні. Знай більше з ПравдаТУТ NEWS.
"Радянські" інсталяції та "сцена на могилах": чергові казуси до Дня Незалежності (відео) "Радянські" інсталяції та "сцена на могилах": чергові казуси до Дня Незалежності (відео)
Обговорення щодо радянських інсталяцій у Києві на Алеї Героїв Небесної Сотні досі не вщухають. Люди обурені встановленням совкових пам’яток на такому історичному місці, вважаючи це геть недоречним. Та не лише цим запам’ятається підготовка до Дня Незалежності, черговий факап від організаторів – встановлення сцени на братських могилах на території Маріїнського парку. У обох інцидентах обвинувачують міську владу Києва.
Головні новини України за 17 серпня: в Афганістані 150 українців. В Києві продавали дітей $70 тисяч за одну. Головні новини України за 17 серпня: в Афганістані 150 українців. В Києві продавали дітей $70 тисяч за одну.
Коротко про головні події на сьогодні. Знай більше з ПравдаТУТ NEWS.
Loading...
Load next