Знесення садиби Барбана: розпочато кримінальне провадження (відео)

Знесення садиби Барбана: розпочато кримінальне провадження (відео)
За фактом самоправства поліція відкрила кримінальне провадження проти забудовника та склала адмінпротоколи на активістів.

Поліція разом із прокурорами Києва просять суд накласти арешт на історичну садибу Барбана на вулиці Обсерваторній. Сьогодні, 20 серпня споруду частково зруйнували.

Про це повідомляє поліція Києва.

Правоохоронці проводять комплекс слідчих дій, аби встановити винних і притягнути їх до відповідальності, — йдеться в повідомленні.

За даними поліції, учасники акції "почали порушувати громадський порядок" і не реагували на попередження правоохоронців. Двох чоловіків доставили до Шевченківського управління поліції.

Щодо них дільничні офіцери поліції склали протоколи за ст. 173 (дрібне хуліганство) та ст. 185 (злісна непокора законному розпорядженню поліцейського) про адміністративні правопорушення.

19 серпня на знак протесту містяни перекрили автомобільний рух Обсерваторною вулицею, що призвело до сутичок із поліцією та водіями автівок, які вимагали відкрити дорогу.

Також поліція розслідує кримінальне провадження за ст. 356 (самоправство). Правоохоронці подали до районного суду клопотання про накладення арешту на цілісний майновий комплекс із забороною вчиняти будь-які дії щодо садиби.

Нагадаємо, що сьогодні, 20 серпня, у Києві на вулиці Обсервативній, неподалік Львівської площі знесли садибу Барбана кінця ХІХ століття.

Активісти наголошують, що у забудовника немає відповідного дозволу. Компанія, яка веде роботи на садибі – ТОВ "Інформаційна група "Агентство столичних повідомлень".

Читайте також
У Києві знесли історичну садибу 19-го століття (відео) У Києві знесли історичну садибу 19-го століття (відео)
На місці садиби начебто хочуть побудувати торговельно-розважальний центр.
Відома основна версія виникнення пожежі у костелі Святого Миколая (відео) Відома основна версія виникнення пожежі у костелі Святого Миколая (відео)
Вчора у Києві сталася пожежа у костелі Святого Миколая, пожежа почалася між першим та другим поверхом будівлі. Міністр внутрішніх справ назвав основну версію займання будівлі.
Пожежа у костелі Святого Миколая: на його відновлення зібрали понад 20 мільйонів гривень (відео) Пожежа у костелі Святого Миколая: на його відновлення зібрали понад 20 мільйонів гривень (відео)
Крім великого бізнесу, кошти виділили середній і малий бізнес, а також усі охочі.
Loading...
Load next