Україна виграла на Паралімпіаді у Токіо 56 медалей: велогонщик Дементьєв виборов "срібло"

Україна виграла на Паралімпіаді у Токіо 56 медалей: велогонщик Дементьєв виборов "срібло"
В активі паралімпійської збірної України вже 56 нагород - 12 золотих, 29 срібних і 15 бронзових. Дві із них вибороли бігунка Оксана Ботурчук та велогонщик Єгор Дементьєв.

На Паралімпійських іграх-2020, які проходять у Токіо, скарбничка збірної України поповнилася черговою ще однією медаллю - її здобув український велогонщик Єгор Дементьєв. Спортсмен виборов срібну медаль у роздільній шосейній гонці, повідомляє Міністерство молоді та спорту України у Telegram.

Зокрема, Дементьєв прийшов до фінішу другим у шосейній велогонці на 32 км з роздільним стартом в класі спортсмені з незначними ушкодженнями. Проте, на фініші велогонщик програв нідерландцю Данієлю Абрахаму близько пів хвилини та посів друге місце.

Зазначив, що для Єгора Дементьєва це шоста медаль на Паралімпіаді. Так, на попередніх двох Паралімпійських Іграх велогонщик виграв чотири золота - по два в Лондоні-2012 і Ріо-2016, а в Токіо-2020 він став бронзовим призером у гонці на велотреку на дистанції у 4000 метрів.

Окрім цього, сьогодні, на Паралімпіаді срібну медаль також виборола 36-річна бігунка Оксана Ботурчук - одна з найтитулованіших бігунок в історії українського паралімпійського руху. Для українки це восьма медаль на Паралімпійських іграх загалом, а в Пекіні вона здобула золоту медаль та стала найкращою на 100-метрівці.

Читайте також
Українська плавчиня Стеценко здобула "золото" на Паралімпіаді в Токіо Українська плавчиня Стеценко здобула "золото" на Паралімпіаді в Токіо
Українка показала найкращий час, обійшовши італійську спортсменку Карлотту Джиллі та австралійку Катю Дедекінд. Стеценко здобула золоту медаль Паралімпіади та показала найкращий результат - проплила дистанцію за 4:23.92 хвилини.
Паралімпіада-2020: Україна дебютувала у Токіо та здобула п'ять медалей Паралімпіада-2020: Україна дебютувала у Токіо та здобула п'ять медалей
Це сьомі Ігри для національної паралімпійської збірної України. Зокрема, українську паралімпійську збірну представляють 143 спортсмени, які змагатимуться у 15 видах спорту.
Україна здобула чергове "золото" на Паралімпіаді-2020 Україна здобула чергове "золото" на Паралімпіаді-2020
Максим Кріпак - п'ятиразовий призер у Токіо. Український плавець здобув своє третє "золото" Паралімпіади-2020.
Loading...
Load next