У Кабулі пролунали вибухи: Зеленський відреагував на теракт та закликав засудити його (відео)

У Кабулі пролунали вибухи: Зеленський відреагував на теракт та закликав засудити його (відео)
Декілька вибухів у Кабулі влаштували терористи-смертники. Терористичне угрупування "Ісламська держава" взяло на себе відповідальність.

Учора, 26 серпня в столиці Афганістану Кабулі, прогриміли декілька вибухи: один із них ㅡ біля аеропорту, інший ㅡ біля готелю Baron. Зазначається, що другий вибух стався біля місця, де афганці чекали на обробку їхніх особистих даних, неподалік від воріт летовища, перш ніж потрапити туди.

За даними ЗМІ, відповідальність за вибухи на себе взяло угрупування "ІДІЛ". Причетність угрупування до атаки підтвердили у військових відомствах США і Великої Британії. Проте, частину відповідальності за загибель людей в аеропорту таліби вирішили перекласти на США і їх союзників.

Зокрема, президент України Володимир Зеленський відреагував на теракти в столиці Афганістану, де, за останніми данимизагинули майже 100 осіб - за даними афганського чиновника,  загальна кількість загиблих афганців становила 90 осіб, ще 150 отримали поранення. Крім того, загинули 13 американських військовослужбовців.

Свої співчуття родинам усіх загиблих під час серії вибухів, які прогриміли в Кабулі, та побажання одужання пораненим, Зеленський написав на своїй сторінці у Тwitter.

Наразі ж інформації щодо постраждалих під час низки терактів у Кабулі українців - немає. Зокрема, очільник МЗС Дмитро Кулеба доручив посольству України в Таджикистані тримати ситуацію на особливому контролі, повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

Увага! Відео не рекомендується до перегляду вразливим людям, вагітним і неповнолітнім!

Читайте також
На борту перебуває 79 українців: з Афганістану вилетів третій український літак (відео) На борту перебуває 79 українців: з Афганістану вилетів третій український літак (відео)
Ще один евакуаційний літак вилетів з Кабула до України. На його борту перебувають 79 громадян України та членів їх сімей
Масштабна евакуація з Афганістану: Україна опинилась серед країн-лідерів за кількістю евакуйованих людей (відео) Масштабна евакуація з Афганістану: Україна опинилась серед країн-лідерів за кількістю евакуйованих людей (відео)
День який афганці називатимуть найстрашнішим у своїй історії - 15 серпня, коли радикальний ісламістський рух “Талібан” без бою взяв владу в Афганістані під свій контроль. В країні запанував справжній хаос, а десятки держав відгукнулися надати політичний прихисток біженцям з Афганістану, які за будь-яку ціну намагались врятуватись від жорстокої розправи талібів. Внаслідок цього світові держави розпочали евакуацію своїх громадян з епіцентру подій. Серед них опинилась й Україна, яка розпочала масштабну евакуацію не лише українців, а й іноземних громадян.
Деталі вибуху автомобіля у Дніпрі: у загиблих могли бути романтичні стосунки (відео) Деталі вибуху автомобіля у Дніпрі: у загиблих могли бути романтичні стосунки (відео)
У Дніпрі 15 вересня посеред вулиці вибухнула машина. Загинули дві людини – речниця ДСНС Дніпропетровської області Дарина Гречищева та інструктор долікарської допомоги Олексій Кавлак.
Loading...
Load next