На борту перебуває 79 українців: з Афганістану вилетів третій український літак (відео)

На борту перебуває 79 українців: з Афганістану вилетів третій український літак (відео)
Ще один евакуаційний літак вилетів з Кабула до України. На його борту перебувають 79 громадян України та членів їх сімей

З Афганістану вилетів третій український літак з евакуйованими - загалом на борту перебуває 103 людини, серед них 79 українців. Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час саміту "Кримської платформи", а також президент Володимир Зеленський на своїй сторінці у Twitter.

Поки ми обговорюємо питання Криму, ще один український літак вирушив з Кабулу. На його борту понад 100 українських громадян. І ми разом з тими афганцями, які сьогодні стикаються з загрозою. Ми б хотіли, щоб інші країни  також евакуювали своїх громадян і тих афганців, які почуваються в небезпеці, - повідомив очільник МЗС.

Однак, згодом президент Зеленський зазначив, що на борту літака, який евакуює людей з аеропорту Кабула перебуває 79 українців і членів їх сімей.

Нагадаємо, що 22 серпня, з Кабула до Києва прилетів військово-транспортний літак Іл-76МД із евакуйованими з Афганістану. Тоді українським літаком із Афганістану вивезли ще 83 людей, зокрема 31 громадянина України.

Згодом у Державній прикордонній службі України уточнили, що на Батьківщину повернулися і 12 українців, які застрягли на військовій базі поблизу Кабула.

Читайте також
Витягували з натовпу за шкірки: Кулеба розповів, як відбувається евакуація українців з Афганістану (відео) Витягували з натовпу за шкірки: Кулеба розповів, як відбувається евакуація українців з Афганістану (відео)
Наразі на території Афганістану ще досі перебувають понад 230 людей, які є громадянами України або їхніми родичами - усі вони очікують на евакуацію. З цих людей – усього дві етнічні українки, які вийшли заміж та проживали в Афганістані на постійній основі, решта – етнічні афганці, які мають в Україні родичів та через різноманітні причини нині перебувають на афганській території.
В Афганістані досі залишаються не евакуйованими ще 159 українців, - Данілов (відео) В Афганістані досі залишаються не евакуйованими ще 159 українців, - Данілов (відео)
Раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що на території Афганістану залишаються 159 громадян України, які хочуть повернутись в Україну.
Росія евакуює українців з Афганістану: Кулеба прокоментував гучні заяви РФ (відео) Росія евакуює українців з Афганістану: Кулеба прокоментував гучні заяви РФ (відео)
Раніше стало відомо, що Росія планує евакуювати з Афганістану понад 500 громадян, в тому числі українців. Однак, міністр зазначив, що не бачить нічого поганого в тому, якщо хтось з українців вилетів з Афганістану російським літаком.
Loading...
Load next