Паралімпіада-2020: Україна здобула 9 медалей та посідає 5 місце

Паралімпіада-2020: Україна здобула 9 медалей та посідає 5 місце
У п'ятий день змагань українські спортсмени вже завоювали дві золоті медалі: Оксана Зубковська у стрибках у довжину та Роман Полянський в академічному веслуванні.

 У неділю, 29 серпня, збірна України на Паралімпійських іграх здобула одразу 9 медалей. 

Вдалий почин дала Оксана Зубковська, яка здобула "золото" зі стрибків у довжину, з результатом 5,54 метра. Для спортсменки ця золота медаль стала вже четвертою у кар'єрі. До цього вона на кожній з Паралімпіад брала по одній нагороді.

Роман Полянський виграв золоту медаль в академічному веслуванні на дистанції 2 тисячі метрів у класі PR1. Полянський здобув своє друге "золото" у кар'єрі. У 2016 українець був найкращим у Ріо на дистанції 1000 метрів у класі ASM1x.

Андрій Трусов здобув своє друге "срібло" Паралімпіади у Токіо. 21-річний український плавець здобув срібну медаль у запливі 400 метрів вільним стилем у класі S7.

А на дистанції 50 метрів на спині у класі S3 срібну медаль здобув Денис Остапченко. 

Наталія Олійник здобула свою першу паралімпійську нагороду. Пауерліфтерка стала срібною призеркою у ваговій категорії до 79 кілограмів.

Анастасія Мисник стала другою у штовханні ядра у класі F20. Мисник штовхнула ядро на 14,16 метра.

Відразу два українці підійнялися на п'єдестал за результатами запливу на 50 метрів вільним стилем у класі S13. Призерами стали Ілля Яременко та Максим Веракса, які фінішували другим та третім відповідно.

Ще одну бронзову медаль у скарбничку України на Паралімпіаді "поклав" дзюдоїст Олександр Назаренко у ваговій категорії до 90 кілограмів. 35-річний українець іппоном переміг суперника та став третім у Японії.

Читайте також
Україна здобула чергове "золото" на Паралімпіаді-2020 Україна здобула чергове "золото" на Паралімпіаді-2020
Максим Кріпак - п'ятиразовий призер у Токіо. Український плавець здобув своє третє "золото" Паралімпіади-2020.
Паралімпійські ігри-2020: Україна перебуває на 5 місці у медальному заліку Паралімпійські ігри-2020: Україна перебуває на 5 місці у медальному заліку
Українські паралімпійці успішно стартували на Іграх у Токіо. Зокрема, Україну представляють 143 спортсмени, які змагатимуться у 15 видах спорту.
Українські стрільці здобули дві медалі на Паралімпіаді-2020 Українські стрільці здобули дві медалі на Паралімпіаді-2020
Українські стрільці здобули 68-у та 69-у медаль на Паралімпіаді-2020. За кількістю медалей Україна четверта, а в медальному заліку - п'ята.
Loading...
Load next