Українські стрільці здобули дві медалі на Паралімпіаді-2020

Українські стрільці здобули дві медалі на Паралімпіаді-2020
Українські стрільці здобули 68-у та 69-у медаль на Паралімпіаді-2020. За кількістю медалей Україна четверта, а в медальному заліку - п'ята.

У сьомий день Паралімпійських ігор у Токіо відбулося два фінали кульової стрільби з пневматичної гвинтівки з 10 метрів (положення лежачи). За один змагальний день пройшли кваліфікації та фінали. І в обох видах програми українські спортсмени підіймалися на подіум.

Першу медаль для України виборола 21-річна Ірина Щетнік - вона змагалася у класі SH1. Ірина стала єдиною з трьох українців, хто подолав кваліфікацію (показала там третій результат).

Упродовж перших серій пострілів Ірина трималася лідеркою, тоді опустилася на третє-четверте місце, але у вирішальних двох пострілах зуміла повернутися на "бронзову позицію". Уже коли в змаганнях залишилося три спортсмени, Ірина вибула - і здобула "бронзу".

Паралімпійською чемпіонкою стала німкенія Наташа Гілтроп, кореєць Джінхо Парк став срібним призером Ігор. 

У наступному фіналі змагався Василь Ковальчук - та ж дисципліна, але клас SH2. 

У кваліфікації він показав другий результат, у фіналі провів не найкращу першу серію, але після чого зміг швидко піднятися у трійку лідерів і поступово закріпився на другому місці. Лідер змагань - серб Драган Рістіч - не робив помилок, тож підібратися до нього було фактично неможливо.

Але Ковальчук впевнено залишився у змаганні до великого фіналу, здобувши "срібло".

За кількістю медалей Україна четверта, а в медальному заліку - п'ята.

Читайте також
Паралімпіада-2020: Україна здобула 9 медалей та посідає 5 місце Паралімпіада-2020: Україна здобула 9 медалей та посідає 5 місце
У п'ятий день змагань українські спортсмени вже завоювали дві золоті медалі: Оксана Зубковська у стрибках у довжину та Роман Полянський в академічному веслуванні.
Паралімпійські ігри-2020: Україна перебуває на 5 місці у медальному заліку Паралімпійські ігри-2020: Україна перебуває на 5 місці у медальному заліку
Українські паралімпійці успішно стартували на Іграх у Токіо. Зокрема, Україну представляють 143 спортсмени, які змагатимуться у 15 видах спорту.
Україна здобула чергове "золото" на Паралімпіаді-2020 Україна здобула чергове "золото" на Паралімпіаді-2020
Максим Кріпак - п'ятиразовий призер у Токіо. Український плавець здобув своє третє "золото" Паралімпіади-2020.
Loading...
Load next