Україна здобула чергове "золото" на Паралімпіаді-2020

Україна здобула чергове "золото" на Паралімпіаді-2020
Максим Кріпак - п'ятиразовий призер у Токіо. Український плавець здобув своє третє "золото" Паралімпіади-2020.

Максим Крипак став володарем золотої нагороди на дистанції 400 метрів вільним стилем (клас - S10).

Для нього фінал Паралімпіади-2020 на 400-метрівці став п'ятим. Попередні змагання закінчилися для нього чотирма нагородами: "золото" українець здобув у 100-метрівці вільним стилем та батерфляєм, "срібло" - у 50-метрівці вільним стилем. Ще одну медаль ("бронзу") Україна із Крипаком виграла у чоловічій естафеті.

Крипак розпочав заплив лідером і першу половину дистанції пройшов на першому місці. За ним - нідерландець Таккен та австралієць Галлахер.

Він подолав дистанцію менш, ніж за 4 хвилини.

 Для України це "золото" стало 16-м на Паралімпіаді-2020.

Нагадаємо, що у сьомий день Паралімпійських ігор у Токіо відбулося два фінали кульової стрільби з пневматичної гвинтівки з 10 метрів (положення лежачи). За один змагальний день пройшли кваліфікації та фінали. І в обох видах програми українські спортсмени підіймалися на подіум.

Першу медаль для України виборола 21-річна Ірина Щетнік - вона змагалася у класі SH1.

У наступному фіналі змагався Василь Ковальчук - та ж дисципліна, але клас SH2. Він впевнено залишився у змаганні до великого фіналу, здобувши "срібло".

Читайте також
Паралімпійські ігри-2020: Україна перебуває на 5 місці у медальному заліку Паралімпійські ігри-2020: Україна перебуває на 5 місці у медальному заліку
Українські паралімпійці успішно стартували на Іграх у Токіо. Зокрема, Україну представляють 143 спортсмени, які змагатимуться у 15 видах спорту.
Українська плавчиня Стеценко здобула "золото" на Паралімпіаді в Токіо Українська плавчиня Стеценко здобула "золото" на Паралімпіаді в Токіо
Українка показала найкращий час, обійшовши італійську спортсменку Карлотту Джиллі та австралійку Катю Дедекінд. Стеценко здобула золоту медаль Паралімпіади та показала найкращий результат - проплила дистанцію за 4:23.92 хвилини.
Паралімпіада-2020: Україна здобула 9 медалей та посідає 5 місце Паралімпіада-2020: Україна здобула 9 медалей та посідає 5 місце
У п'ятий день змагань українські спортсмени вже завоювали дві золоті медалі: Оксана Зубковська у стрибках у довжину та Роман Полянський в академічному веслуванні.
Loading...
Load next