ДТП з участю "слуги народу": близько 30 українських медіа видалили новину про аварію (відео)

ДТП з участю "слуги народу": близько 30 українських медіа видалили новину про аварію (відео)
Олександр Трухін, народний депутат від фракції "Слуга народу" мав ознаки алкогольного сп'яніння, але офіційного підтвердження цьому немає.

Близько 30 українських медіа видалили повідомлення про дорожно-транспортну пригоду з участю народного депутата від "Слуги народу" Олександра Трухіна. Про це інформує "Радіо Свобода".

Аварія сталася ще 23 серпня. Внаслідок ДТП травмовані шестеро людей, серед яких двоє дітей, а також голова комітету арбітрів федерації футболу України Лучано Лучі та його помічник. 

Посилаючись на очевидців аварії, Олександр Трухін був за кермом автомобіля марки "Audi". Нардеп не дотримався безпечної дистанції і на великій швидкості здійснив наїзд на автомобіль марки "Ford", який у свою чергу протаранив автомобіль "Daewoo".

За даними свідків, Трухін мав ознаки алкогольного сп'яніння.

Новину про це одразу опублікували десятки українських медіа, однак протягом наступних кількох днів, одне за одним, без пояснень, ЗМІ почали видаляти повідомлення про ДТП, або ж змінювати їх таким чином, що згадок про народного депутата Трухіна там не залишалося.

Зокрема, так зробили:

  • Футбол 24, UA-Football, Isport, Meta-Ratings, 1927.kiev.ua, Динамо Київ від Шурика,
  • УНІАН, Sport.ua, Football.ua, Сьогодні, Антикор, Главком, УНН, Аргументи і Факти;
  • Comments.ua, Depo.ua, Вести, Факти, ТСН, Обозреватель, Телеграф, Гордон;
  • Комсомольська правда в Україні, Фраза, Аргумент, NewsWeek;
  • Вести-UA, Bigmir, Українські новини, Голос.UA, Главк, Резонанс, Судово-юридична газета.

Головний редактор видання "Трибуна" Олег Щербаков повідомив, що йому на пошту також надійшла пропозиція зняти новину про Трухіна в обмін на компенсацію.

Шеф-редакторка видання ІА "Центр новин" Ольга Витак так само повідомила, що їй на пошту прийшли "листи щастя", в яких "на комерційній основі" пропонується видалити матеріал про ДТП за участю Олександра Трухіна.

 Спортивний журналіст та кореспондент автопроєкту "Зупини_Лося" Костянтин Андріюк повідомляє, що за видалення новини про Трухіна сайтам пропонували щонайменше 200 доларів.

Офіційних коментарів щодо участі депутата "Слуги народу" Трухіна у ДТП 23 серпня наразі немає. Відео з місця ДТП на YouTube, де був зафіксований Трухін, також видалено.

Український політик та громадський діяч Борислав Береза написав у своєму Telegram-каналі  пояснення щодо масового видалення новини про Трухіна. 

Трухін є в списку української делегації, яка найближчим часом повинна відправитися до Вашингтона разом з президентом Володимиром Зеленським. І це пояснює те, що відбувається. Влада намагається зам'яти скандал зі Трухіним, який близький до Єрмака і Зеленського, - написав він. 

Зазначимо, що Олександр Трухін у 2019 році був обраний депутатом Верховної Ради XI скликання від партії "Слуги народу". Заступник голови Комітету з питань бюджету Юрія Арістова. Раніше він був депутатом Полтавської обласної ради від "Блоку Петра Порошенка". 

Читайте також
Поліція прокоментувала ДТП за участі нардепа Трухіна: розслідування доручено слідчим ДБР (відео) Поліція прокоментувала ДТП за участі нардепа Трухіна: розслідування доручено слідчим ДБР (відео)
У поліції кажуть, що справу щодо ДТП за участі нардепа від "Слуги народу" Олександра Трухіна буде розслідувати Державне бюро розслідувань, оскільки там фігурує народний обранець.
Резонансне ДТП за участі Трухіна: ДБР шукає свідків (відео) Резонансне ДТП за участі Трухіна: ДБР шукає свідків (відео)
Державне бюро розслідувань отримало матеріали резонасної ДТП на Бориспільській трасі, можливим учасником якої був нардеп Олександр Трухін.
Loading...
Load next