Помста від Green Grey: гурт виключили зі святкового концерту до Дня Незалежності України (відео)

Помста від Green Grey: гурт виключили зі святкового концерту до Дня Незалежності України (відео)
Спершу російськомовний гурт запросили виступити на “Олімпійському” з нагоди Дня Незалежності й виконати російськомовну пісню, однак згодом їм повідомили, що концерт буде тільки з українськомовними піснями. Тому виконавці більше не вписувались у концепцію святкування і їх викреслили із списку.

Навколо святкування Дня Незалежності України вирували десятки скандалів - найгучнішим із них став недопуск до участі в шоу українського російськомовного рок-гурту. Так, ще в кінці травня цього року учасникам гурту Green Grey надійшла пропозиція з Офісу президента взяти участь у великому святковому концерті, який відбувся на стадіоні "Олімпійський", присвяченому 30-річчю Незалежності України. Однак, згодом виступ групи Green Grey скасували з декількох причин

Зокрема, з нагоди святкування рок-група збиралася виконати одну зі своїх найпопулярніших пісень "Под дождем" на концерті, однак музикантам відмовили у виступі через пісню російською мовою. Також, організатори заходу напередодні концерту провели розмову з музикантами щодо їхнього ставлення до закону про державну мову та через неповагу до українського народу.

Та попри це музиканти наголосили, що їх намагаються стерти з історії в зв'язку з "політичною доцільністю", а самі вони вважають себе "100% українським продуктом", оскільки існує гурт вже майже 30 років, які і незалежна Україна - був створений у 1993 році.

Записували пісні, знімали кліпи, давали концерти, платили податки, ростили дітей в Україні! І як би кому не хотілося, у нас українські паспорти і ми громадяни України. Так, ми співаємо російською, але чи варто віддавати (приписувати) усю російськомовну культурну спадщину Росії?, - зазначили музиканти.

Проте, в Офісі президента заявили, що їм не сподобалася реакція одного із учасників гурту Муріка на мовний закон. Згодом виконавець опублікував на своїй сторінці у соціальній мережі Instagram пост у якому прокоментував свою неоднозначну реакцію на мовний закон, однак потім його видалив

Я висловив своє ставлення до поправок до мовного закону, а не до української мови, тож не треба ось це "ля-ля". Я шаную конституцію України і кримінальний кодекс, а захоплюватися законотворчістю Верховної Ради, яка себе вже давно дискредитувала я, як громадянин, не зобов'язаний, - зазначив Мурік.

Згодом, ще один учасник рок-гурт повідомив, що Green Grey також прибрали зі стрічки до Дня незалежності, який показуватимуть на одному з українських каналів. Зазначивши, що їх спочатку покликали на інтерв'ю для цієї стрічки, а потім хтось його скасував.

Проте, на цьому історія з скандалом навколо музикантів не закінчилась. Наперекір владі чи то з власної волі гурт вирішив провести власний концерт на даху столичного ЦУМу, однак втілити у життя ідею не вдалось. Організатори заходу напередодні концерту, який повинен був відбутись 24 серпня, повідомили про його скасування.

Коли команда Svitlo Concert узгоджувала з представниками гурту цей захід, то, на жаль, не володіла повною інформацією щодо ситуації, яка склалася навколо гурту за останні декілька місяців. Отримавши ваші коментарі та запити, побачивши відео з висловлюваннями соліста Муріка, ми прийняли рішення не проводити захід на жодній з локацій, які ми орендуємо, - йшлось у повідомленні.

Після цього, гурт наголосив, що це є порушенням їхніх громадянських прав.

Тепер ми не можемо давати концерти для своїх друзів, шанувальників, які заплатили гроші за наш концерт? !! Що за дичина? Історія вже знала подібні випадки, коли невгамовним рок-гуртам забороняли проводити концерти. Але це було в 80-ті роки минулого століття! Своїми діями, влада нас лише під'юджує. Дає нам сили і мотивацію протистояти системі! - запевнив гурт.

Також навколо цього скандалу шанувальники гурту нагадали, що за майже 30 років музиканти не спромоглись записати жодної пісні українською мовою.

Читайте також
Вимагають покарати винних: у Зеленського відреагували на акцію в честь річниці СС "Галичина" Вимагають покарати винних: у Зеленського відреагували на акцію в честь річниці СС "Галичина"
В Офісі Президента України закликають правоохоронців звернути увагу на марш, який провели у Києві, 28 квітня до дня створення дивізії СС "Галичина".
Подарунок до Дня Незалежності: вакцинованим українцям даватимуть квитки на концерт на "Олімпійському" (відео) Подарунок до Дня Незалежності: вакцинованим українцям даватимуть квитки на концерт на "Олімпійському" (відео)
Квитки на концерт, як і раніше, може отримати будь-який українець за умови благодійного внеску на будь-яку суму.
Черговий мовний скандал у Харкові: продавчиня відмовилася обслуговувати державною (відео) Черговий мовний скандал у Харкові: продавчиня відмовилася обслуговувати державною (відео)
Цього разу мовний скандал відбувся в одному з кіосків у Харкові. Місцева жителька, яку відмовилися обслуговувати державною, готує офіційну скаргу.
Loading...
Load next