У Грузії після сходження на гору загинув український альпініст

У Грузії після сходження на гору загинув український альпініст
Альпініст Петро Борис загинув відразу після сходження на гору Тетнульд - вершину головного Кавказького хребта.

У Грузії після сходження на гору Тетнульд загинув український альпініст Петро Борис.

Про це повідомила Національна скаутська організація "Пласт", членом якої був загиблий.

З глибоким сумом повідомляємо про загибель пластуна Петра Бориса... Трагічна подія сталась в Грузії. Невтомний мандрівник, друг Слоник, здійснив сходження на гору Тетнульд (з грузинської - "Біла гора") в регіоні Верхня Сванетія, Грузія. Висота - 4852 м. Загинув після завершення сходження, - йдеться у повідомленні.

Петро Борис був членом куреню Сіроманці та активним учасником пластових заходів та таборів.

Гора Тетнульд – вершина у відрогу Безенгійської стіни, головного Кавказького хребта в регіоні Верхня Сванетія, знаходиться за 2 км на південь від вершини Гестола і межі Росії. 

Дружина Петра Бориса Юліана повідомила, що у вівторок, 7 вересня, можливий парастас, а на 11 вересня планується вечір пам'яті.

Наразі рідні організовують перевезення тіла Петра Бориса в Україну.

Читайте також
"Смерть була миттєвою": у горах Грузії трагічно загинув альпініст з України (фото) "Смерть була миттєвою": у горах Грузії трагічно загинув альпініст з України (фото)
Чоловік зірвався зі снігового схилу та впав в ущелину на висоті 3,4 кілометра. Місцеві лікарі у медзакладі лише констатували смерть українця.
На одну з найвищих вершин Великого Кавказу піднялась 5-річна дівчинка з Рівного (фото) На одну з найвищих вершин Великого Кавказу піднялась 5-річна дівчинка з Рівного (фото)
Маленька українка протягом чотирьох днів підіймалася на гору разом з командою дорослих туристів з Рівного та Запоріжжя. Дитина самотужки змогла підкорити найвищу гору Сванетського хребта Великого Кавказу висотою 4009 метрів.
У Туреччині рятувальники знайшли українського альпініста, який заблукав у горах У Туреччині рятувальники знайшли українського альпініста, який заблукав у горах
Наразі стан українця задовільний, однак під час прогулянки в горах альпініст поранив щиколотку. Через це рятувальники доправили чоловіка до місцевої лікарні.
Loading...
Load next