"Смерть була миттєвою": у горах Грузії трагічно загинув альпініст з України (фото)

"Смерть була миттєвою": у горах Грузії трагічно загинув альпініст з України (фото)
Чоловік зірвався зі снігового схилу та впав в ущелину на висоті 3,4 кілометра. Місцеві лікарі у медзакладі лише констатували смерть українця.

У Грузії в кавказьких горах під час спуску після сходження на вершину Тетнульдт, внаслідок зриву на сніжному схилі на висоті 3400 метрів загинув український альпініст Анатолій Мрачковський. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила Федерація альпінізму і скелелазіння міста Києва.

2 липня 2021 року о 10:30 за місцевим часом під час спуску після сходження на вершину Тетнульді, що відбулося попереднього дня, 1 липня, в результаті зриву на сніжному схилі на висоті 3400 метрів загинув Мрачковський Анатолій Миколайович, 1964 року народження, - йдеться у повідомленні.

Через 4 години після падіння у прірву альпініста вертольотом доставили до місцевої лікарні, проте лікарі лише констатували його смерть: "Наразі робляться зусилля, щоб якомога швидше доставити тіло Анатолія на батьківщину з Грузії".

У Федерації також зазначили, що померлий Анатолій Мрачковський вже не вперше брав участь у навчально-тренувальних зборах, а також самостійно ходив у гори з друзями, підкорив багато вершин у різних країнах світу - пік Леніна, Казбек, Маттерхорн, а також в українських Карпатах. Проте, цього разу похід у гори виявився для чоловіка останнім.

Нагадаємо, що у травні у Туреччині знайшли тіло української альпіністки Яни Кривошеї, яка зникла в горах. Пошуки Яни почалися 4 травня, після того, як напередодні вона не відповіла на повідомлення від матері. За попередньою інформацією, жінка загинула, впавши з прямовисних скель.

Читайте також
Тіло загиблого чоловіка випадково виявили туристи в горах на Закарпатті (відео) Тіло загиблого чоловіка випадково виявили туристи в горах на Закарпатті (відео)
Група туристів, яка проходила туристичним маршрутом від села Ділове–гора Піп Іван Мармароський–гора Стіг, що у Рахівському районі Закарпатської області, виявили тіло померлого чоловіка.
Поліція назвала причину загибелі львівського туриста у горах на Закарпатті (фото) Поліція назвала причину загибелі львівського туриста у горах на Закарпатті (фото)
Тіло померлого чоловіка, який як виявилось згодом був 49-річний львів'янин, 3 травня виявила група туристів поблизу гори Піп Іван. Загиблий був вдягнений у спортивну форму, але місцевий житель це чи турист встановити спочатку не могли.
На Закарпатті туриста з Києва якого шукали два місяці, знайшли мертвим На Закарпатті туриста з Києва якого шукали два місяці, знайшли мертвим
"На жаль, дива, на яке усі так сподівались, не сталося...", - рятувальники виявили тіло киянина, який зник близько двох місяців тому. Чоловік заблукав у Карпатах поблизу гори Гемба, однак лише сьогодні його вдалось знайти та чоловік вже був мертвим.
Loading...
Load next