Скоро повернуться в Україну : в горах північної Осетії під лавину потрапило троє українців

Скоро повернуться в Україну : в горах північної Осетії під лавину потрапило троє українців
Для евакуації трьох постраждалих українців на горі Казбек будуть залучати вертоліт Грузії. Одна із постраждалих зламала руку, стан інших потерпілих - задовільний.

У вівторок, 31 серпня в горах Північної Осетії групу альпіністів з України накрила снігова лавина. Відомо, що ніг зійшов близько 9 ранку коли альпіністи підіймалися на гору Казбек зі сторони Грузії, повідомило видання ТАСС.

О 8:50 в чергову зміну Північно-осетинського пошуково-рятувального загону МНС по РСО-Аланія надійшло повідомлення від очевидця про те, що на горі Казбек зійшла лавина, під яку потрапила група альпіністів, - йдеться у повідомленні.

Зокрема, очевидець події – одиночний турист, який сповісти рятувальників про інцидент, врятував одну жінку, витягнувши її з-під снігу. У постраждалої, за попередньою інформацією, перелом руки. Стан двох інших українців задовільний. Зокрема, аби врятувати українських альпіністів, Грузія направила гелікоптер на нейтральну територію.

Окрім цього, речник МЗС Олег Ніколенко в коментарі РБК-Україна повідомив, що "всі громадяни зараз знаходяться в безпечному місці. Постраждалі планують завтра прибути в Тбілісі для подальшого повернення в Україну". Також він відзначив, що дипломати забезпечать українців необхідною консульською підтримкою.

Читайте також
Евакуація з Афганістану: близько 100 українців бажають повернутись в Україну, - МЗС (відео) Евакуація з Афганістану: близько 100 українців бажають повернутись в Україну, - МЗС (відео)
Загалом Україна до 31 серпня організувала в безпрецедентно складних умовах шість евакуаційних рейсів, які вивезли з Афганістану понад 650 людей.
До України повернулися п'ятеро пацієнтів, які перебували в Білорусі на лікуванні До України повернулися п'ятеро пацієнтів, які перебували в Білорусі на лікуванні
Міністр МЗС Дмитро Кулеба повідомив, що наразі на допомоги у поверненні з Білорусі очікує ще одна пацієнтка.
Застрягли на висоті 5 тисяч метрів: в Гімалаях врятували туристів з України Застрягли на висоті 5 тисяч метрів: в Гімалаях врятували туристів з України
У Непалі після сходження на одну з вершин у Гімалаях застрягли четверо туристів з України. Наразі їх вже доправили рятувальним вертольотом у Катманду.
Loading...
Load next