Святкування Рош га-Шана в Умані: за добу зареєстрували 13 порушень (відео)

Святкування Рош га-Шана в Умані: за добу зареєстрували 13 порушень (відео)
Хасиди в Умані протягом 6 – 8 вересня відзначають Рош га-Шана. З цієї нагоди до України прибули десятки тисяч паломників.

Впродовж доби 6-го вересня до поліції надійшло 13 заяв та повідомлень про події, пов’язані з паломниками-хасидами. Одне з них стосувалося незаконного обігу наркотиків.

Про це повідомляє речниця головного управління Нацполіції області Зоя Вовк, інформує Суспільне. 

Як результат — відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України, — зазичила Зоя Вовк.

Також, додала вона, склали два адміністративні протоколи про порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування і транзитного проїзду через територію України. 

Загалом, повідомляється, що ніч в Умані під час святкування Рош га-Шана пройшла спокійно.

Нагадаємо, що в Умань на святкування Рош га-Шана вже прибули понад 27 757 хасидів із десяти країн світу. Внаслідок цього поруч із меморіальним комплексом рятувальники цілодобово забезпечують безпеку прочан.

Зазначимо, що Рош га-Шана — це свято початку нового року для усіх, хто сповідує юдаїзм. Зокрема, настання нового 5 782 року за юдейським календарем почнуть святкувати увечері 6 вересня 2021 року. Цьогоріч святкування триватимуть до вечора 8 вересня.

 

Читайте також
Святкування Рош га-Шана в Україні: в Умань прибули майже 28 000 хасидів (відео) Святкування Рош га-Шана в Україні: в Умань прибули майже 28 000 хасидів (відео)
В місцях масового скупчення в мані рятувальники проводять із хасидами інформаційно-профілактичну роботу.
Адвокат загиблого мера Кривого Рогу розповів нові деталі його смерті Адвокат загиблого мера Кривого Рогу розповів нові деталі його смерті
Стали відомі нові подробиці щодо справи трагічної смерті глави Кривого Рогу Костянтина Павлова.
Loading...
Load next