Святкування Рош га-Шана в Україні: в Умань прибули майже 28 000 хасидів (відео)

Святкування Рош га-Шана в Україні: в Умань прибули майже 28 000 хасидів (відео)
В місцях масового скупчення в мані рятувальники проводять із хасидами інформаційно-профілактичну роботу.

В Умань на святкування Рош га-Шана вже прибули понад 27 757 хасидів із десяти країн світу. Внаслідок цього поруч із меморіальним комплексом рятувальники цілодобово забезпечують безпеку прочан, повідомили у Державній службі України з надзвичайних ситуацій.

Для цього рятувальники у місцях масового скупчення щодня проводять із хасидами інформаційно-профілактичну роботу. Аби ознайомити паломників з правилами пожежної безпеки та основним правилам життєдіяльності,  фахівці ДСНС роздають спеціально розроблені пам’ятки, де правила безпеки викладені англійською мовою, - йдеться у повідомленні ДСНС.

Зокрема, у період з 1 по 4 вересня до поліції надійшло 22 повідомлення про події, пов’язані з перебуванням на території України паломників-хасидів. Це стосувалось можливого незаконного поводження зі зброєю у районі компактного проживання прочан.

Окрім того, поліцейськими спільно з працівниками міграційного відділу Умані виявлено громадянина Ізраїлю, який порушив строки перебування в Україні. Також поліцейські зафіксували факт торгівлі забороненими предметами у районі паломництва. Загалом, за попередніми підрахунками МВС, цього року очікується прибуття приблизно 50 тисяч паломників із різних країн світу.

Нагадаємо, що Рош га-Шана — це свято початку нового року для усіх, хто сповідує юдаїзм. Зокрема, настання нового 5 782 року за юдейським календарем почнуть святкувати увечері 6 вересня 2021 року. Цьогоріч святкування триватимуть до вечора 8 вересня.

Читайте також
Святкування Рош га-Шана в Умані: за добу зареєстрували 13 порушень (відео) Святкування Рош га-Шана в Умані: за добу зареєстрували 13 порушень (відео)
Хасиди в Умані протягом 6 – 8 вересня відзначають Рош га-Шана. З цієї нагоди до України прибули десятки тисяч паломників.
"Розпалили вогнище на балконі": паломники хотіли приготувати їжу (фото) "Розпалили вогнище на балконі": паломники хотіли приготувати їжу (фото)
​​В Умані рятувальники загасили вогнище, розведене паломниками для приготування їжі на балконі.
На Харківщині у школі спалахнула масштабна пожежа: рятувальники 11 годин гасили вогонь (відео) На Харківщині у школі спалахнула масштабна пожежа: рятувальники 11 годин гасили вогонь (відео)
В школі на вулиці Гвардійській, 43, що у Чугуєві на Харківщині загорілися дерев‘яні конструкції даху та перекриття над приміщенням спортзалу. Пожежею пошкоджені спортивна зала і два класи — кабінети хімії та літератури.
Loading...
Load next