Білі сукні та дві фати: у центрі Харкова "одружилися" дві дівчини (відео)

Білі сукні та дві фати: у центрі Харкова "одружилися" дві дівчини (відео)
Подія відбулась якраз напередодні масштабного маршу KharkivPride, який має пройти у місті в неділю.

Напередодні Маршу рівності, який має пройти в Харкові 12 вересня, в місті помітили незвичайне весілля - з двома нареченими і без нареченого.

Про це повідомляють місцеві Telegram-канали.

Як виявилося відповідне "весілля" було перформансом громадської ЛГБТ-організації KharkivPride біля Центрального харківського РАГСу.

На акції дівчата вимагали надати українським громадянам рівний доступ до державних послуг, зокрема - до реєстрації шлюбів для всіх людей - незалежно від орієнтації і статі.

Чим закінчився перформанс і як люди відреагували на заяву активісток, невідомо. Однак на знятих кадрах до дівчат ніхто агресії не проявляє.

Нагадаємо, що 28 серпня, в Одесі пройшов ЛГБТ-марш. Ходу охороняли сотні правоохоронців, але без провокацій та затримань не обійшлося. За даними поліції, участь у ЛГБТ-акції взяли близько сотні людей, проте остаточних цифр наразі немає. Окрім цього, на акцію вийшло близько 200-300 антиактивістів, зокрема 51 були затримані поліцією. 


 

Читайте також
Вперше в Україні заговорять про гендерну рівність Вперше в Україні заговорять про гендерну рівність
26 жовтня о 14:00 відбудеться MediaForShe Congress, де говоритимуть про гендерну рівність у роботі українських медіа. Слоган конгресу — «Нова історія рівності».
Кидали шашки та пускали сльозогінний газ: в Одесі на ЛГБТ-марші затримали 51 особу (відео) Кидали шашки та пускали сльозогінний газ: в Одесі на ЛГБТ-марші затримали 51 особу (відео)
Під час акції кілька кордонів поліції відмежували учасників від опонентів із числа представників "Традиції і порядку", відтак зіткнень із ЛГБТ-активістами не сталося.
Loading...
Load next