У Харкові провели другий ЛГБТ-прайд: учасники висунули владі три вимоги (відео)

У Харкові провели другий ЛГБТ-прайд: учасники висунули владі три вимоги (відео)
Акція відбулася без серйозних інцидентів, хоча напередодні організації "Традиція і порядок" і "Правий сектор" обіцяли зірвати ходу.

12 вересня у Харкові близько 3 тисяч людей взяли участь у марші "ХарківПрайду". Вони виступили за рівні права для усіх. Захід посилено охороняла поліція.

Про це повідомили організатори події на своїх сторінках у соцмережах.

Марш "ХарківПрайд" — це марш за права людини для всіх, незалежно від сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності. Ця правозахисна хода створена задля свободи, рівності, безпеки, - заявили організатори. 

Хода стартувала від майдану Свободи о 12:00 і пройшла центром міста. Учасники зокрема вимагали належного розслідування злочинів на ґрунті ненависті, рівного доступу до державних інституцій та інклюзивної освіти без булінгу.

Під час прайду активісти озвучили три вимоги, заради яких й вийшли на ходу. А саме:

  • належне розслідування злочинів на ґрунті ненависті,
  • рівний доступ до державних інституцій,
  • інклюзивна освіта без булінгу.

Лунали гасла: "Кохання не має меж", "Рівні права та партнерство", "Жінки найкращі", "Людяність личить усім", "Бунтуй, кохай, права не віддавай", "Всі різні — всі рівні" тощо.

Читайте також
Кидали шашки та пускали сльозогінний газ: в Одесі на ЛГБТ-марші затримали 51 особу (відео) Кидали шашки та пускали сльозогінний газ: в Одесі на ЛГБТ-марші затримали 51 особу (відео)
Під час акції кілька кордонів поліції відмежували учасників від опонентів із числа представників "Традиції і порядку", відтак зіткнень із ЛГБТ-активістами не сталося.
У метро Харкова машиніст побив пасажира: чоловіка відсторонили від роботи (відео) У метро Харкова машиніст побив пасажира: чоловіка відсторонили від роботи (відео)
На одній зі станцій в салон метро увійшов розгніваний машиніст метро і почав бити нетверезого чоловіка. Решта людей просто спостерігали за тим, що відбувається.
Loading...
Load next