Кидали шашки та пускали сльозогінний газ: в Одесі на ЛГБТ-марші затримали 51 особу (відео)

Кидали шашки та пускали сльозогінний газ: в Одесі на ЛГБТ-марші затримали 51 особу (відео)
Під час акції кілька кордонів поліції відмежували учасників від опонентів із числа представників "Традиції і порядку", відтак зіткнень із ЛГБТ-активістами не сталося.

Учора, 28 серпня, в Одесі пройшов ЛГБТ-марш. Ходу охороняли сотні правоохоронців, але без провокацій та затримань не обійшлося. За даними поліції, участь у ЛГБТ-акції взяли близько сотні людей, проте остаточних цифр наразі немає. Окрім цього, на акцію вийшло близько 200-300 антиактивістів, зокрема 51 були затримані поліцією. 

Невідомі перед самим початком підірвали петарду, а після завершення ходи між правоохоронцями і представниками "Традицій і порядку" почалися зіткнення. Так, противники акції за права ЛГБТ застосували сльозогінний газ проти правоохоронців, кидали у натовп димові шашки  і намагалися прорватися в колону, щоб напасти на учасників, повідомляє "Радіо Свобода".

Під час акції кілька кордонів поліції відмежували учасників від опонентів із числа представників "Традиції і порядку", відтак зіткнень із ЛГБТ-активістами не сталося. Після завершення акції її учасники сіли в автобуси та залишили місце її проведення, - йдеться у повідомленні видання.

Загалом поліцейські затримали 51 радикала, у тому числі – голову одеського міського осередку "ТіП" Іллю Попкова. Усіх затриманих доправили до районного відділку поліції. При цьому одному з учасників контракції під час затримання стало погано, йому викликали "швидку".

Окрім цього приблизно за 20 хвилин після закінчення акції група провокаторів проявила неадекватну поведінку до правоохоронців та на Дерибасівській кинулася до них у бійку із застосуванням сльозогінного газу. В результаті сутичок 29 правоохоронців отримали тілесні ушкодження - 16 поліцейських і 13 нацгвардійців отримали опіки від газових балонів та інші ушкодження.

Читайте також
У Харкові провели другий ЛГБТ-прайд: учасники висунули владі три вимоги (відео) У Харкові провели другий ЛГБТ-прайд: учасники висунули владі три вимоги (відео)
Акція відбулася без серйозних інцидентів, хоча напередодні організації "Традиція і порядок" і "Правий сектор" обіцяли зірвати ходу.
Зґвалтував 8-річну дівчинку: на Одещині поліція затримала 31-річного ґвалтівника (відео) Зґвалтував 8-річну дівчинку: на Одещині поліція затримала 31-річного ґвалтівника (відео)
В Одеській області поліція затримала за підозрою у зґвалтування восьмирічної дівчинки неодноразово судимого безхатченка.
У жалобних заходах в Одесі взяло участь понад 3 тисячі осіб У жалобних заходах в Одесі взяло участь понад 3 тисячі осіб
Близько трьох тисяч людей взяли участь у заходах, які були присвячені сьомій річниці трагічних подій, що трапились 2 травня 2014 року. Тоді загинуло 48 осіб, а також понад 200 людей були поранені.
Loading...
Load next