У Хмельницькому патрульний відмовився спілкуватися державною мовою (відео)

У Хмельницькому патрульний відмовився спілкуватися державною мовою (відео)
Законодавство України зобов’язує працівників державних органів володіти державною мовою. А з 16 липня уся сфера обслуговування повинна спілкуватися з клієнтами українською, за тим винятком, якщо клієнт сам просить спілкуватися з ним іншою мовою, в тому числі й російською.

У Хмельницькому стався скандал через співробітника тактичного загону патрульної поліції ТОР, який відмовився спілкуватися з жінкою українською мовою.

Відповідне відео оприлюднив депутат місцевої облради Віктор Бурлик.

Поліцейський, який прибув на виклик, звертався до громадян російською мовою. Йому неодноразово робили зауваження і просили розмовляти державною – українською мовою, однак той принципово відмовлявся.

Незважаючи на те, що його кілька разів попросили виконати законну вимогу, а саме розмовляти з громадянами державною мовою, поліцейський принципово відмовлявся виконувати цю вимогу. Також дивує позиція його колег, які замість того, щоб зробити зауваження, тільки почали захищати його аргументами «а де в законі написано…», – написав він. 

 

Місцеве видання повідомляє, що на "мовний" інцидент зі своїм колегою відреагувало Управління патрульної поліції Хмельниччини.

Нагадаємо, що раніше у Харкові працівник кафе нахамив відвідувачами через те, що вони просили спілкуватися з ними українською.

Почалося все з того, що відвідувачі попросили принести меню українською мовою. Однак, їм відмовили, адже у кафе такого просто немає. Потім працівник закладу почав хамити клієнтам. Спочатку він вдавав, що не розуміє, що від нього хочуть. "Шо ви кажете?", – глузував він.

Читайте також
Черговий мовний скандал у Харкові: продавчиня відмовилася обслуговувати державною (відео) Черговий мовний скандал у Харкові: продавчиня відмовилася обслуговувати державною (відео)
Цього разу мовний скандал відбувся в одному з кіосків у Харкові. Місцева жителька, яку відмовилися обслуговувати державною, готує офіційну скаргу.
"Радянські" інсталяції та "сцена на могилах": чергові казуси до Дня Незалежності (відео) "Радянські" інсталяції та "сцена на могилах": чергові казуси до Дня Незалежності (відео)
Обговорення щодо радянських інсталяцій у Києві на Алеї Героїв Небесної Сотні досі не вщухають. Люди обурені встановленням совкових пам’яток на такому історичному місці, вважаючи це геть недоречним. Та не лише цим запам’ятається підготовка до Дня Незалежності, черговий факап від організаторів – встановлення сцени на братських могилах на території Маріїнського парку. У обох інцидентах обвинувачують міську владу Києва.
Призер Олімпіади зі Львова назвав українську мову "псячою" Призер Олімпіади зі Львова назвав українську мову "псячою"
Олімпієць займається тренерською діяльністю – вчить дітей стріляти з лука у Львові.
Loading...
Load next