Черговий мовний скандал у Харкові: продавчиня відмовилася обслуговувати державною (відео)

Черговий мовний скандал у Харкові: продавчиня відмовилася обслуговувати державною (відео)
Цього разу мовний скандал відбувся в одному з кіосків у Харкові. Місцева жителька, яку відмовилися обслуговувати державною, готує офіційну скаргу.

У Харкові продавчиня продуктового кіоску "Колосся. Долина смаку" відмовилася обслуговувати жінку українською мовою та нахамила їй. Про це повідомила відвідувачка магазину Оксана Хвиля на сторінці у Facebook.

Відвідувачка сказала, що шукатиме у гаманці дрібні гроші лише для тих, хто спілкується українською.

Але те, що сталося в четвер у злощасному кіоску "Колосся. Долина смаку" мене просто висадило. Продавчиня торохтіла російською "ой, у нас зрази вкусниєєєєєє", але коли почула моє "ні, двадцять гривень лише для тих, хто обслуговує українською", її порвало. Вона почала кричати, щоб я катилася до Бандерштадту, що вона росіянка, приїхала з Росії, і що ніякої української тут не буде. Вона відібрала назад пакунок з товаром і кинула мені сто гривень, - повідомляє жінка. 

Оксана намагалася врегулювати конфлікт та подзвонила директорці кіоску.

Я хотіла залагодити конфлікт, але її начальниця кинула слухавку зі словами "Разгаваріваєтє на украінскам? Да свіданія", - зазначає Оксана. 

Оксана Хвиля зазначила, що часто купувала продукти у цьому кіоску. Проте, нещодавно там змінили продавчиню.

 За кілька днів жінка знову повернулася в кіоск, аби зняти на відео поведінку хамовитої продавчині. Та одразу почала закривати магазин і казати "До свидания".

Авторка відео наголосила, що тепер готує офіційну скаргу: "І не тільки до омбудсмена".

Нагадаємо, що нещодавно відбувся мовний скандал у Києві. Компанія Light Consulting відмовилася брати на роботу чоловіка, який у повсякденному житті спілкується українською мовою.
 

Читайте також
Мовний скандал у Харкові: чоловік називає україномовних людей "рагулями" (відео) Мовний скандал у Харкові: чоловік називає україномовних людей "рагулями" (відео)
Власник закладу категорично відмовлявся спілкуватися з клієнтами державною. А україномовних людей називає "рагулями".
У Харкові звільнили хамовиту продавчиню, яка відмовлялася обслуговувати українською мовою (відео) У Харкові звільнили хамовиту продавчиню, яка відмовлялася обслуговувати українською мовою (відео)
Власник кіоску обурився діями продавчині, коли він побачив хвилю поширень інциденту в соцмережах, то "йому стало погано".
У Хмельницькому патрульний відмовився спілкуватися державною мовою (відео) У Хмельницькому патрульний відмовився спілкуватися державною мовою (відео)
Законодавство України зобов’язує працівників державних органів володіти державною мовою. А з 16 липня уся сфера обслуговування повинна спілкуватися з клієнтами українською, за тим винятком, якщо клієнт сам просить спілкуватися з ним іншою мовою, в тому числі й російською.
Loading...
Load next