Розстріляний знак на кордоні з Білоруссю: українські прикордонники першими виявили пошкодження (фото)

Розстріляний знак на кордоні з Білоруссю: українські прикордонники першими виявили пошкодження (фото)
Невідомі пошкодили прикордонний знак Білорусі з боку України, обстрілявши його із рушниці. Наразі пошук причетних до інциденту осіб продовжується.

Прикордонний комітет Білорусі заявив, що білоруський прикордонний знак обстріляли з території України. Однак, українські прикордонники стверджують, що знак розташований біля каналу і міг бути обстріляний особами, які проходять біля нього на човні. Наразі є Державна прикордонна служба України разом із поліцією шукає ймовірних причетних до пошкодження прикордонного знаку Білорусі, повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко у коментарі "Українські правді".

Відомо, що пошкоджений прикордонний знак на кордоні з республікою Білорусь виявив прикордонний наряд Луцького загону ДПСУ, який одразу ж повідомив про подію білоруських прикордонників та представників поліції.

В той же час, характер місцевості - болотисто-чагарникова - унеможливлює піший рух осіб у цій місцевості, і ознак перебування осіб біля прикордонного знаку не виявлено. Проте знак розташований поряд з каналом, що з’єднує озера цієї місцевості, тому не виключається, що пошкодження могли здійснити порушники, які проходили по ньому човном, - зазначив Демченко.

Зокрема, надзвичайна ситуація на білорусько-українському кордоні трапилась ще в суботу, 11 вересня. Прикордонний знак Білорусі був обстріляний на ділянці Пінського прикордонного загону, вогонь, попередньо, вели з мисливської рушниці. Проте, у ході перевірки на місцевості використаних гільз від мисливської зброї не виявлено.

З білоруською стороною проведено прикордонно-представницьку зустріч. У ході зустрічі білоруська сторона не вказувала претензій чи звинувачень на адресу українських прикордонників, - наголосив Андрій Демченко.

Нагадаємо, що під час огляду прикордонного знака прикордонники застави "Сваринь" виявили пошкодження прикордонного стовпа і щитка із зображенням герба Білорусі у вигляді. 

Читайте також
У Білорусі повідомили про обстріл з території України (фото) У Білорусі повідомили про обстріл з території України (фото)
Білоруські прикордонники знайшли обстріляний стовп ще 11 вересня. Вони зазначили, що у стовп стріляли з мисливської рушниці.
Кордон України під контролем: як працюють українські прикордонники (відео) Кордон України під контролем: як працюють українські прикордонники (відео)
Прикордонники показали, як зараз вони наглядають за державним рубежем, щоб не допустити незаконний перетин кордону нелегалами.
"Включи гімн! На ніч включу": керівництво підбадьорювало прикордонників під час обстрілів Луганського загону у 2014 році (відео) "Включи гімн! На ніч включу": керівництво підбадьорювало прикордонників під час обстрілів Луганського загону у 2014 році (відео)
Державна прикордонна служба України оприлюднила записи розмови своїх військовослужбовців під час оборони Луганського загону в червні 2014 року.
Loading...
Load next