Нові карантинні обмеження: з 20 вересня школи в Україні працюватимуть за новими правилами

Нові карантинні обмеження: з 20 вересня школи в Україні працюватимуть за новими правилами
У "жовтій" зоні карантину відвідування шкіл буде можливе лише за умови, якщо не менше як у 80% працівників закладу освіти будуть вакциновані. Однак, у "червоній" зоні 100% працівників закладу освіти повинні мати документ про повну вакцинацію.

Внаслідок погіршення ситуації із коронавірусною інфекцією та стрімкого збільшення кількості хворих на COVID, в Україні виникла проблема із форматом навчанням для українських школярів. У Міністерстві освіти і науки України розповіли, як працюватимуть школи з 20 вересня, коли в Україні почнуть діяти нові правила карантину

ЖОВТИЙ РІВЕНЬ

У разі введення жовтого рівня епідемічної небезпеки відвідування закладів освіти здобувачами освіти буде дозволено за умови наявності не менше як у 80% працівників закладу освіти документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації, чи міжнародного, внутрішнього або іноземного сертифіката, - йдеться у повідомленні.

Сертифікат може підтверджувати:

  • вакцинацію від COVID-19 однією дозою дводозної вакцини (жовті сертифікати);
  • вакцинацію від COVID-19 повним курсом однодозної чи дводозної вакцини (зелені сертифікати);
  • негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції;
  • одужання від зазначеної хвороби.

Зазначимо, що термін чинності "жовтих" сертифікатів від дати щеплення становитиме 120 днів, а "зелених" – 365 днів.

ЧЕРВОНИЙ РІВЕНЬ 

Зокрема, у разі введення в Україні або ж певній області "червоного" рівня епідеміологічної ситуації відвідування та навчання у закладах навчання буде дозволене лише у тому разі, якщо 100% працівників закладу освіти матимуть документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації, чи міжнародний, внутрішній або іноземний сертифікат.

 Сертифікат може підтверджувати:

  • вакцинацію від COVID-19 повним курсом однодозної чи дводозної вакцини (зелені сертифікати);
  • негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції;
  • одужання особи від зазначеної хвороби.

Зауважимо, що COVID-сертифікат, який підтверджує негативний результат тестування методом ПЛР, діятиме 72 годин. Термін дії сертифіката про одужання від COVID-19 становитиме 180 днів.

COVID-сертифікати матимуть кольорові відмітки виключно в цифровому форматі, друкувати їх на папері відповідного кольору не потрібно. Чинність сертифіката має бути підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка порталу "Дія", - додали у МОН.

Нагадаємо, що Закарпатська область з наступного тижня переходить у "жовту" зону. Окрім цього,  21 територіальна громада досі не забезпечила достатнього рівня вакцинації серед педагогів. Так, лише у 5 територіальних громадах є школи з більше ніж 80% вакцинованого персоналу.  У зв’язку з цим змінять роботу освітні заклади.

Зокрема, заклади освіти, де вакциновано менш як 80% персоналу, закриють на карантин. Окрім цього голова Закарпатської ОДА опублікував списки шкіл в області, які не працюватимуть внаслідок посилення карантинних вимог. Перелік шкіл, які закриються на період "жовтої" карантинної зони в області можна переглянути за посиланням ТУТ.

Читайте також
Частину шкіл закривають на карантин: Закарпатська область з наступного тижня переходить у "жовту" зону Частину шкіл закривають на карантин: Закарпатська область з наступного тижня переходить у "жовту" зону
На Закарпатті 21 територіальна громада досі не забезпечила достатнього рівня вакцинації серед педагогів. Так, лише у 5 територіальних громадах є школи з більше ніж 80% вакцинованого персоналу.
У Львові попри "жовту" зону школи працюватимуть у звичному режимі: вчителі мають мати довідку чи тест (відео) У Львові попри "жовту" зону школи працюватимуть у звичному режимі: вчителі мають мати довідку чи тест (відео)
Львів завжди можемо перейти на онлайн-навчання, але, оскільки дистанційна освіта не дає ефекту, тому наразі варто використовувати кожен день очного навчання.
У МОН заявили, що українські школи самостійно вирішуватимуть, коли завершувати навчальний рік У МОН заявили, що українські школи самостійно вирішуватимуть, коли завершувати навчальний рік
Школи можуть продовжити навчальний рік у червні через карантин, однак адміністрації українських шкіл будуть самостійно вирішувати коли завершувати навчальний рік для учнів.
Loading...
Load next