Частину шкіл закривають на карантин: Закарпатська область з наступного тижня переходить у "жовту" зону

Частину шкіл закривають на карантин: Закарпатська область з наступного тижня переходить у "жовту" зону
На Закарпатті 21 територіальна громада досі не забезпечила достатнього рівня вакцинації серед педагогів. Так, лише у 5 територіальних громадах є школи з більше ніж 80% вакцинованого персоналу.

Через погіршення ситуації із коронавірусною інфекцією Закарпатська область вже з наступного тижня переходить у "жовту" зону епідеміологічної небезпеки. У зв’язку з цим змінять роботу освітні заклади, повідомив голова Закарпатської ОДА Андрій Полосков на своїй сторінці у Facebook.

З наступного тижня Закарпаття буде віднесено до жовтого рівня небезпеки. Це означатиме, що зможуть працювати лише ті заклади освіти, де вакциновано 80 або більше відсотків персоналу однією або двома дозами вакцини. Заклади освіти, де вакциновано менше 80% персоналу, будуть закриті на карантин, - наголосив Полосков.

Зокрема, заклади освіти, де вакциновано менш як 80% персоналу, закриють на карантин. Окрім цього голова Закарпатської ОДА опублікував списки шкіл в області, які не працюватимуть внаслідок посилення карантинних вимог.

Закликаю всіх освітян, хто ще не зробив щеплення, прийняти правильне рішення, і вакцинуватися, щоб не позбавляти дітей права на освіту, а батьків – права на роботу, - додав посадовець.

Нагадаємо, що на цьому тижні уряд затвердить нові карантинні обмеження, що враховують послаблення для вакцинованих від коронавірусу. Міняти обмеження, що діють в різних зонах, не будуть, але вакциновані отримають безліч переваг. Так, у "жовтій" зоні переваги будуть поширюватися навіть на тих, у кого поки тільки одна доза щеплення.

Окрім цього зазначимо, що протягом минулої доби, 13 вересня, в Україні зафіксовано 3332 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби Covid-19. До лікарень госпіталізували 718 хворих або людей з підозрою на наявність коронавірусної інфекції. Ще 97 пацієнтів померли, однак за минулу добу від коронавірусної хвороби одужали 1 404 українці.

Читайте також
На Львівщині понад 85% шкіл перевели на дистанційне навчання (відео) На Львівщині понад 85% шкіл перевели на дистанційне навчання (відео)
Більшість шкіл Львівської області переведуть на дистанційне навчання, оскільки значна частина робітників цих шкіл не щеплені проти COVID-19.
У Львові попри "жовту" зону школи працюватимуть у звичному режимі: вчителі мають мати довідку чи тест (відео) У Львові попри "жовту" зону школи працюватимуть у звичному режимі: вчителі мають мати довідку чи тест (відео)
Львів завжди можемо перейти на онлайн-навчання, але, оскільки дистанційна освіта не дає ефекту, тому наразі варто використовувати кожен день очного навчання.
Нові карантинні обмеження: з 20 вересня школи в Україні працюватимуть за новими правилами Нові карантинні обмеження: з 20 вересня школи в Україні працюватимуть за новими правилами
У "жовтій" зоні карантину відвідування шкіл буде можливе лише за умови, якщо не менше як у 80% працівників закладу освіти будуть вакциновані. Однак, у "червоній" зоні 100% працівників закладу освіти повинні мати документ про повну вакцинацію.
Loading...
Load next