Український прапор планують відправити на Місяць

Український прапор планують відправити на Місяць
Україна доставить свій державний прапор, надрукований на 3D-принтері з вітчизняного титану, на Місяць навесні 2022 року.

Місія українсько-британської компанії Spacebit доставить на Місяць державний прапор України.

Про це повідомляє Державний концерн "Укроборонпром". 

Місія намічена на весну 2022 року. Засновник і виконавчий директор Spacebit Павло Танасюк зазначив, що доставка українського прапора на Місяць стане символічним кроком, який означає повернення України на роль однієї з провідних країн у вивченні космосу.

Для нас велика честь бути тією командою, завдяки якій прапор України вперше в історії опиниться на поверхні Місяця і яка здійснить першу українську місію на супутник Землі, - сказав він.

Прапор виготовлений за спеціальною технологією безвідходного виробництва - його надрукували на 3D-принтері з українського титану. Разом з прапором на місяць відправиться обладнання для дослідження ґрунту, випробування технології відбору зразків, збору інформації про теплові властивості та магнітному полі й т.д. Вантаж спочатку вивантажать в кратері Lacus Mortis на ближній стороні Місяця, другу частину відправлять на територію темної плями Oceanus Procellarum.

Вказується, що всі отримані в ході місії дані будуть доступні українським вченим для вдосконалення і розвитку українських космічних програм.

Читайте також
Cпалила український прапор: дівчина з Дніпропетровщини перепрошує за вчинене (відео) Cпалила український прапор: дівчина з Дніпропетровщини перепрошує за вчинене (відео)
Дівчина вибачилася за скоєне та пообіцяла більше так не робити. За скоєне їй загрожує штраф, арешт на строк до шести місяців або позбавлення волі на строк до трьох років.
Скандал у Маріуполі: юнак показово спалив прапор України (відео) Скандал у Маріуполі: юнак показово спалив прапор України (відео)
Згодом юнак опублікував відео з його вибаченнями. Інформації про особу зловмисника наразі немає.
У жалобних заходах в Одесі взяло участь понад 3 тисячі осіб У жалобних заходах в Одесі взяло участь понад 3 тисячі осіб
Близько трьох тисяч людей взяли участь у заходах, які були присвячені сьомій річниці трагічних подій, що трапились 2 травня 2014 року. Тоді загинуло 48 осіб, а також понад 200 людей були поранені.
Loading...
Load next