Українець отримав три роки тюрми за участь у протестах у Білорусі (відео)

Українець отримав три роки тюрми за участь у протестах у Білорусі (відео)
Свою провину Ференець не визнає і через адвоката планує подавати апеляцію, а українське МЗС називає вирок протиправним.

Вчора, 20 вересня, суд Заводського району Мінська засудив українця Михайла Ференця до 3 років позбавлення волі за участь у протестах. Міністерство закордонних справ України вважає цей вирок політично мотивованим.

Про це повідомляє МЗС.

Вважаємо справу Михайла Ференця політично мотивованою, а вирок несправедливим та протиправним. Бездоказове звинувачення та неправове засудження громадянина України є черговими проявами антиукраїнських дій Мінська, - йдеться у повідомленні. 

Зауважимо, що сім місяців, які українець вже відбув у білоруському СІЗО, не були зараховані в загальний термін покарання.

Зазначається, що достовірних доказів вини громадянина України в суді наведено не було. Свою провину Ференець не визнає і через адвоката планує подавати апеляцію. Відомий білоруський правозахисний центр "Вясна" визнав його політв'язнем.

У МЗС України в черговий раз закликали владу в Білорусі припинити репресії проти громадян, повернутися на шлях демократичного розвитку країни, звільнити всіх політичних в'язнів і почати інклюзивний діалог із залученням усіх верств білоруського суспільства.

Нагадаємо, що 9 серпня минулого року Лукашенко вкотре став президентом Білорусі. Тоді білоруська ЦВК оголосила про його перемогу з результатом 80,1%. Зазначимо, що такий показник явки є максимальним порівняно з усіма попередніми. Головною конкуренткою самопроголошеного президента була дружина політв'язня, відеоблогера Сергія Тихановського - Світлана. За даними ЦВК лідерка опозиції набрала лише 10 відсотків.

Тоді ж почалися масові протести по всій країні. Білоруси вийшли на вулиці, оскільки, вважали результати виборів сфальсифікованими. Незалежні підрахунки за протоколами дільничих комісій засвідчили, що насправді Тихановська набрала понад 80% голосів. Однак, із зрозумілих на те причин після виборів вона була змушена виїхати до Литви.

Відео "ТСН".

 

Читайте також
Україна відреагувала на затримання Протасевича у Білорусі Україна відреагувала на затримання Протасевича у Білорусі
Україна вимагає негайного звільнення білоруського журналіста Романа Протасевича, і вважає його затримання в Мінську атакою на свободу слова з боку білоруської влади.
У Білорусі за участь у протестах українця засудили до трьох років колонії У Білорусі за участь у протестах українця засудили до трьох років колонії
Українцеві інкримінують організацію і керівництво псування майна та участь у групових діях, що "порушують громадський порядок".
МАУ скасували рейси до Польщі через заборону польотів над Білоруссю МАУ скасували рейси до Польщі через заборону польотів над Білоруссю
Українська авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) не відновлюватиме з 18 червня польоти до Польщі, як планувала раніше. Таке рішення зумовлене необхідністю облітати територію Білорусі.
Loading...
Load next