У Білорусі за участь у протестах українця засудили до трьох років колонії

У Білорусі за участь у протестах українця засудили до трьох років колонії
Українцеві інкримінують організацію і керівництво псування майна та участь у групових діях, що "порушують громадський порядок".

Суд Заводського району в Мінську засудив українця Михайла Ференця до 3 років колонії загального режиму з відбуванням у виправній колонії в умовах загального режиму зі спеціальною конфіскацією за участь у протестах після президентських виборів у Білорусі минулого року. Зокрема, речник МЗС Олег Ніколенко зауважив, що справа не нова й додав, що вважає справу політично вмотивованою. Крім того, немає доказів, які вказують на вину громадянина України.

Про це Олег Ніколенко повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Ми вважаємо справу українця політично мотивованою, а вирок несправедливим та протиправним. Доказів провини наведено не було, – наголосив Ніколенко.

Фото: sk.gov.by

Наразі вирок ще не набрав чинності, а адвокати 32-річного громадянина України Михайла Ференця вже подали апеляційну скаргу на вирок суду. Речник підкреслив, що МЗС й надалі продовжить захищати інтереси громадянина України всіма доступними засобами задля його звільнення: "Продовжимо захищати інтереси нашого громадянина усіма доступними засобами задля його звільнення".

Також МЗС України висловило протест білоруській стороні: "Ми вважаємо справу українця політично мотивованою, а вирок несправедливим та протиправним. Доказів провини наведено не було".

Нагадаємо, що сім місяців, які українець вже відбув у білоруському СІЗО, не були зараховані у загальний строк покарання. Окрім того, чоловіка його звинувачують у створенні і веденні Telegram-чату, де обговорювали мітинги.

Читайте також
"Гусь за Білорусь": у Києві відбулася акція проти репресій режиму Лукашенка (фото) "Гусь за Білорусь": у Києві відбулася акція проти репресій режиму Лукашенка (фото)
Гусак символізує назву міста Гаага, де розташований Міжнародний кримінальний суд, який буде розглядати протиправні дії лукашенківського режиму, як злочини проти людяності.
Двох українців у Грузії засудили до тюремного терміну: МЗС України відреагувало на рішення Двох українців у Грузії засудили до тюремного терміну: МЗС України відреагувало на рішення
Двох українських яхтсменів засудили до чотирьох років позбавлення волі через звинувачення у незаконному перетині грузинського кордону.
До України повернулися п'ятеро пацієнтів, які перебували в Білорусі на лікуванні До України повернулися п'ятеро пацієнтів, які перебували в Білорусі на лікуванні
Міністр МЗС Дмитро Кулеба повідомив, що наразі на допомоги у поверненні з Білорусі очікує ще одна пацієнтка.
Loading...
Load next