Расистський жест українського хокеїста на матчі УХЛ: Міжнародна федерація пообіцяла покарати Денискіна (відео)

Расистський жест українського хокеїста на матчі УХЛ: Міжнародна федерація пообіцяла покарати Денискіна (відео)
Клуб, за який грає Андрій Денискін провів загальнокомандний збір з цього приводу та покарав нападника. Окрім того, дисциплінарний комітет ліги відкрив провадження і може покарати Денискіна, а сам гравець вже вибачився за свою поведінку.

Українець Андрій Денискін продемонстрував расистський жест на адресу американського гравця Джалена Смерека, який влітку почав грати за "Донбас" - український хокеїст вдав, наче розкриває банан та їсть його. Поведінку українського хокеїста вже засудила Міжнародна федерація хокею, а також клуб за який грає хокеїст, "Кременчук", засуджує будь-які прояви расової дискримінації та вже оштрафував Денискіна.

ХК "Кременчук" різко заперечує та засуджує всі форми расової дискримінації. Кременчуцький хокейний клуб провів загальнокомандний збір, де засудив вчинок Андрія Денискіна та покарав дисциплінарним стягненням нападника, - наголосили у клубі.

Під час матчу за свою поведінку гравець отримав дисциплінарний штраф та був вилучений з майданчика до кінця гри. Тепер на нього, ймовірно чекає ще жорсткіше покарання. Так, ХК "Донбас" закликав Дисциплінарний комітет Української хокейної ліги покарати Денискіна "найбільш суворим із можливих чином".

Згодом, в Українській хокейній лізі заявили у Twitter, що після расистського скандалу вони вже відкрили дисциплінарне провадження.

IIHF рішуче засуджує дії Андрія Денискіна. Немає місця для такого явно расистського та неспортивного жесту у нашому спорті та суспільстві. Це прямий напад на ідеали та цінності нашої гри, і ми забезпечимо проведення всіх необхідних розслідувань щодо порушення етики, щоб забезпечити належне покарання цієї поведінки, – наводить федерація слова свого президента Люка Тардіфа.

Зокрема, сам Денискін після матчу вибачився за свій вчинок перед Джейленом Смереком. Свої публічні вибачення жокеїст опублікував на своїй сторінці у соціальній мережі Instagram та зауважив, що: "Я поважаю всіх людей незалежно від їхньої расової чи національної належності. Емоції на хокеї, на жаль, бувають різні". Проте, наразі допис недоступний, але його наводить сайт УХЛ.

Дії українського хокеїста набули розголосу не лише в Україні. Так, міжнародне видання World Hockey Report назвало поведінку Денискіна огидною, а Міжнародна хокейна федерація вимагає від УХЛ розслідування та заявила, що "такому расистському та неспортивному жесту у нашому спорті та суспільстві немає місця".

Нагадаємо, що інцидент стався на 36 хвилині матчу УХЛ. Хокеїст Кременчука Денискин, ймовірно, імітував поїдання банану. Досить часто спортсменів карають за ідентичні жести на адресу суперників, ідентифікуючи їх як прояви расизму.

За расистські жести хокеїст Кременчука отримав дисциплінарний штраф і був вилучений з майданчика до кінця гри.

Читайте також
Расистський скандал: в УХЛ хокеїста вилучили з майданчика через ганебний жест (відео) Расистський скандал: в УХЛ хокеїста вилучили з майданчика через ганебний жест (відео)
Форвард Кременчука Андрій Денискин достроково покинув лід через расистський жест. На нього чекають дисциплінарні санкції.
Расистський скандал в УХЛ: хокеїст, якому був адресований жест вимагає дискваліфікації Денискіна (відео) Расистський скандал в УХЛ: хокеїст, якому був адресований жест вимагає дискваліфікації Денискіна (відео)
Наступний матч в УХЛ "Кременчук" проведе вдома 1 жовтня. Його суперником стане київський "Сокіл". Поки що невідомо, чи візьме участь у цій зустрічі Андрій Денискін.
"Наші футболісти здатні дивувати": Зеленський підтримав збірну України перед матчем із Швецією (фото) "Наші футболісти здатні дивувати": Зеленський підтримав збірну України перед матчем із Швецією (фото)
Президент Зеленський зателефонував українським гравцям перед вирішальним матчем зі збірною Швеції.
Loading...
Load next