Збірна України поступилася Росії і покинула чемпіонат Європи з волейболу (відео)

Збірна України поступилася Росії і покинула чемпіонат Європи з волейболу (відео)
Чемпіонат Європи з волейболу проходить з 2 по 19 вересня в чотирьох країнах: Польщі, Чехії, Естонії та Фінляндії.

Чоловіча збірна України з волейболу поступилася Росії на стадії 1/8 фіналу Чемпіонату Європи і залишила турнір. Українська команда виграла перший сет, але потім поступилася в трьох наступних - 1:3.

Зокрема, у третьому сеті українці мали шанс зачепитися за перемогу, але росіяни краще провели кінцівку партії та повели в рахунку. Так, у четвертому сеті російська команда дотиснула українську збірну та вийшла у чвертьфінал. 

Росія - Україна - 3:1 (22:25, 25:16, 25:22, 25:22).

Зауважимо, що Україна та Росія тричі між собою зустрічалися на чемпіонатах Європи. І щоразу перемогу здобували саме росіяни (остання - у 2005 році), причому робили це за підсумками трьох сетів. При цьому Україна вдруге поспіль зіграла у плей-оф чемпіонату Європи. Лише чотири рази в історії українці брали участь у чвертьфіналі турніру - 1993, 1995, 1997 та 2019 роки.

Нагадаємо, що суперниками збірної України по груповому етапу були Греція, Сербія, Бельгія, Польща та Португалія. Підопічні Угіса Крастіньша виграли у греків, бельгійців і португальців, але поступилися сербам і полякам. 

Окрім того, раніше стало відомо, що партнери Федерації волейболу планували виділити 10 мільйонів гривень призових за вихід збірної України в 1/4 фіналу Чемпіонату Європи та в разі перемоги над Росією. У випадку успіху в цьому матчі, українські волейболісти могли отримати чималі призові.

Читайте також
Українські вболівальники розвернулися спинами під час гімну Росії на Євро (фото) Українські вболівальники розвернулися спинами під час гімну Росії на Євро (фото)
Чоловіча збірна України вийшла в плей-оф чемпіонату Європи з волейболу-2021. В 1/8 фіналу українці програли Росії у чотирьох сетах.
Унікальний матч: збірна України отримає 10 млн грн за перемогу над командою Росії Унікальний матч: збірна України отримає 10 млн грн за перемогу над командою Росії
Перемога української збірної з волейболу в 1/8 фіналу дозволить гравцям не тільки пробитися до чвертьфіналу і отримати призові, але й отримати рейтингові бали, які стануть головним фактором у відборі на ЧС-2022 року.
Після дебюту у матчі з "Спартаком": "Бенфіка" перейменувала Twitter на честь Яремчука (фото) Після дебюту у матчі з "Спартаком": "Бенфіка" перейменувала Twitter на честь Яремчука (фото)
Гол спершу записали на українця та згодом переписали на захисника московського клубу й зарахували, як автогол.
Loading...
Load next