Расистський скандал: в УХЛ хокеїста вилучили з майданчика через ганебний жест (відео)

Расистський скандал: в УХЛ хокеїста вилучили з майданчика через ганебний жест (відео)
Форвард Кременчука Андрій Денискин достроково покинув лід через расистський жест. На нього чекають дисциплінарні санкції.

У матчі регулярного чемпіонату Української хокейної ліги нападник "Кременчука" Андрій Денискін був вилучений з майданчика за расистський жест на адресу темношкірого захисника "Донбас" Джейлена Смерека.

Про це повідомляє УХЛ. 

Інцидент стався на 36 хвилині матчу УХЛ. Хокеїст Кременчука Денискин, ймовірно, імітував поїдання банану. Досить часто спортсменів карають за ідентичні жести на адресу суперників, ідентифікуючи їх як прояви расизму.

За расистські жести хокеїст Кременчука отримав дисциплінарний штраф і був вилучений з майданчика до кінця гри.

Пізніше Денискин опублікував допис у своєму Instagram, де перепросив у Смерека. Гравець Кременчука написав, що показав жест, перебуваючи у пориві гніву.

Хочу висловити публічні вибачення перед гравцем хокейного клубу Донбас Джаленом Смереком. Під час матчу Кременчук – Донбас, я, перебуваючи в негативних емоціях, показав жест, який хтось може вважати як образу в расовій приналежності. Я поважаю всіх людей незалежно від їх расової чи національної приналежності. Емоції на хокеї, на жаль, бувають різні" – написав хокеїст.

Українська хокейна ліга повідомила, що проти Денискина буде відкрито дисциплінарне провадження.

Читайте також
Расистський жест українського хокеїста на матчі УХЛ: Міжнародна федерація пообіцяла покарати Денискіна (відео) Расистський жест українського хокеїста на матчі УХЛ: Міжнародна федерація пообіцяла покарати Денискіна (відео)
Клуб, за який грає Андрій Денискін провів загальнокомандний збір з цього приводу та покарав нападника. Окрім того, дисциплінарний комітет ліги відкрив провадження і може покарати Денискіна, а сам гравець вже вибачився за свою поведінку.
Расистський скандал в УХЛ: хокеїст, якому був адресований жест вимагає дискваліфікації Денискіна (відео) Расистський скандал в УХЛ: хокеїст, якому був адресований жест вимагає дискваліфікації Денискіна (відео)
Наступний матч в УХЛ "Кременчук" проведе вдома 1 жовтня. Його суперником стане київський "Сокіл". Поки що невідомо, чи візьме участь у цій зустрічі Андрій Денискін.
Поєдинок Україна-Швеція: заявка збірної на матч 1/8 фіналу на Євро-2020 Поєдинок Україна-Швеція: заявка збірної на матч 1/8 фіналу на Євро-2020
На матчі проти Швеції головний тренер Андрій Шевченко може розраховувати на всіх гравців, окрім Олександра Зубкова. Футболіст не гратиме під час матчу, через травму яку він отримав під час гри зі скандинавами.
Loading...
Load next